Ostrostrelec Curry sa blysol 11 trojkami, kanonierom noci bol 49-bodový Grant

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ostrostrelec Curry sa blysol 11 trojkami, kanonierom noci bol 49-bodový Grant

Curry sa opäť stal ťahúňom Golden State.
Curry sa opäť stal ťahúňom Golden State.Profimedia
Stephen Curry (35) sa v NBA zaskvel jedenástimi trojkami a bol strojcom víťazstva basketbalistov Golden State nad Indianou. Rozohrávač zaznamenal vo štvrtkovom zápase v Indianapolise 42 bodov, všetko iba deň po tom, čo ich proti Philadelphii dal len deväť. Warriors sa po tretej výhre za sebou bezprostredne priblížili v tabuľke Západnej konferencie k Utahu, ktorý drží posledné postupové miesto pre play-off.

Indiana - Golden State 109:131

Curry po stretnutí uviedol: "K istote play-off máme pred sebou ešte dlhú cestu. Musíme mať v hlavách, že nestačí len prísť a myslieť si, že zápas sa vyhrá sám." V zápase odohral 30 minút a premenil 15 z 22 streleckých pokusov, pričom spoza trojkového oblúka minul len päťkrát. Po prvom polčase mal na konte už 29 bodov.

"Curry sa síce triafal, ale porazili nás hlavne tvrdou hrou, pretože sme nehrali fyzicky. Nebolo to pekné, prehrávali sme každú štvrtinu," skonštatoval tréner Indiany Rick Carlisle, najlepším strelcom jeho tímu bol so 16 bodmi Pascal Siakam.

LA Lakers - Denver 106:114

Doma neuspeli ani Lakers, nepatrne lepšie postavení tabuľkoví susedia Utahu. Napriek 32 bodom Anthonyho Davisa či 27-bodovému výkonu LeBrona Jamesa prehrali s majstrovským Denverom. Hostí viedol Jamal Murray s 29 bodmi a 11 asistenciami. Nuggets majú naďalej najlepšiu bilanciu v Západnej konferencii spolu s Minnesotou, ktorá vyhrala v Milwaukee. 

Portland - Detroit 122:128 pp

Strelecké štatistiky štvrtkového programu ovládol autor 49 bodov Jerami Grant, ale jeho príspevok Portlandu proti Detroitu nestačil. Najslabší tím ligy vyhral po predĺžení a len druhýkrát v tejto sezóne zaknihoval dve víťazstvá v rade. Jalen Duren viedol Pistons s 27 bodmi a 22 doskokmi. Hoci Grant otvoril skóre predĺženia, Trail Blazers už ďalšie body nepridali. Hostia si k iba ôsmemu víťazstvu v sezóne pomohli 16 trojbodovými košmi.

NY Knicks - Dallas 108:122

Luka Dončič priviedol Dallas k víťazstvu v aréne New Yorku Knicks. Hviezdny Slovinec zaznamenal 39 bodov, 11 asistencií a 8 doskokov. Donte DiVincenzo si za domácich pripísal 36 bodov, Josh Hart mal triple double s 23 bodmi, 12 asistenciami a 10 doskokmi.

Ďalšie výsledky:

Phoenix - Utah 129:115

Orlando - San Antonio 127:111

Brooklyn - Cleveland 95:118

Memphis - Chicago 110:118

Milwaukee - Minnesota 105:129