Cleveland je už tesne pod vrcholom Východnej konferencie, Clippers si držia skvelú formu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cleveland je už tesne pod vrcholom Východnej konferencie, Clippers si držia skvelú formu

Mitchell bol ťahúňom Clevelandu.
Mitchell bol ťahúňom Clevelandu.Profimedia
Cleveland v NBA zvíťazil nad Sacramentom a pripísal si už 14. výhru z posledných 15 zápasov. V tabuľke Východnej konferencie sa tak dostal na druhé miesto pred Milwaukee. Dobrú formu potvrdili aj hráči Clippers, ktorí prestrieľali Atlantu a vyhrali deviaty z ostatných 10 duelov. Dotiahli sa tesne za lídrov Západnej konferencie Minnesotu a Oklahomu.

Cleveland - Sacramento 136:110

Cleveland opäť predviedol veľmi dobrý tímový výkon, keď sedem hráčov zaznamenalo dvojciferný počet bodov. Najviac sa na víťazstve podieľal Donovan Mitchell, ktorý ich nazbieral 29. Sacramentu nepomohlo ani ďalšie triple double Domantasa Sabonisa, ten si pripísal 12 bodov, 19 doskokov a 15 asistencií. Cavaliers okrem iného trafili 23 trojok, čím vyrovnali svoje sezónne maximum.

"Teraz nám to ide veľmi dobre, ale stále je ešte len február. Musíme takto pokračovať. Hráme dobre ako tím, všetko nám funguje, ale dôležité bude, ako nám to pôjde, keď príde play-off," povedal Mitchell.

"Pre nás to bol ťažký večer. Cleveland odviedol skutočne dobrú prácu. Sklamali sme v obrane. Dovolili sme im veľa jednoduchých striel. Potom sa nemožno čudovať, že dali 23 trojok,“ hneval sa tréner Sacramenta Mike Brown.

Atlanta - LA Clippers 144:149

Atlanta videla veľkú prestrelku, v ktorej domácim na víťazstvo nestačilo ani 144 bodov. Hostí viedli Kawhi Leonard s 36 bodmi a James Harden, ktorý k 30 bodom pridal 10 asistencií. Spoločne potiahli Clippers k triumfu, keď poslednú štvrtinu vyhrali 47:43 a za tri body strieľali s úspešnosťou 60 percent.

"V útoku sme odviedli veľmi dobrú prácu, musíme ale zapracovať na obrane. Nie je možné, aby sme vo vyrovnanom zápase dostali v poslednej štvrtine cez 40 bodov. Je tam veľa nedostatkov, ktoré musíme napraviť, aby sa nám to nestávalo a boli sme ešte lepší,“ povedal kouč Tyronn Lue.

Ďalšie výsledky:

Brooklyn - Golden State 98:109

Philadelphia - Dallas 102:118

Charlotte - LA Lakers 118:124

New Orleans - Toronto 138:100