Šesťmetrová socha legendy. Lakers odhalili prvý z troch pomníkov zosnulého Kobeho Bryanta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šesťmetrová socha legendy. Lakers odhalili prvý z troch pomníkov zosnulého Kobeho Bryanta

Slávnostné odhalenie sochy Bryanta.
Slávnostné odhalenie sochy Bryanta.Profimedia
Los Angeles Lakers slávnostne predstavili sochu, ktorá bude pred ich halou pripomínať zosnulú basketbalovú hviezdu Kobeho Bryanta (†41). Podľa agentúry AP si klub v budúcnosti uctí pamiatku päťnásobného víťaza NBA ešte ďalšími dvoma pomníkmi.

Prvá Bryantova socha meria šesť metrov a znázorňuje najlepšieho strelca v histórii Lakers v bielom drese s číslom osem, ako so vztýčeným ukazovákom odchádza z ihriska po tom, čo v januári 2006 nastrieľal Torontu 81 bodov. Chystaná druhá socha bude mať dres s číslom 24, v ktorom Bryant nastupoval v druhej polovici kariéry.

Tretím doplnením bude vyobrazenie dcéry Gianny, ktorá spolu s otcom tragicky zahynula pri nehode helikoptéry v roku 2020. "Myslím na Kobeho neustále, on aj Gigi mi chýbajú viac, ako sa vôbec slovami dá popísať. Dnes mám ale radosť," uviedla majiteľka klubu Jeanie Bussová. Okrem nej sa ceremoniálu zúčastnila vdova po Bryantovi Vanesse, legendárny Kareom Abdul-Jabbar alebo dlhoročný kouč Lakers Phil Jackson.

Kobe je siedmym členom Lakers, ktorý bude mať pred halou sochu. Pred ním si klub podobne uctil bývalých hráčov Abdula-Jabbara, Jerryho Westa, Elgina Baylora, Shaquillea O'Neala, Magica Johnsona aj hlásateľa Chicka Hearna.