Triple-double Jokiča poslalo Denver ďalej, Boston si vynútil rozhodujúci súboj

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Triple-double Jokiča poslalo Denver ďalej, Boston si vynútil rozhodujúci súboj
Jokič v bielom mal obrovskú zásluhu na postupe Denveru do finále konferencie.
Jokič v bielom mal obrovskú zásluhu na postupe Denveru do finále konferencie. Profimedia
Basketbalisti Denveru sa ako prvý tím prebojovali do semifinále zámorskej NBA. V šiestom zápase 2. kola play-off vyhrali na palubovke Phoenixu 125:100 a v sérii triumfovali 4:2. Boston si vynútil siedmy zápas v semifinále Východnej konferencie, keď uspel na pôde Philadelphie 95:86 a v sérii vyrovnal na 3:3.

Phoenix Suns - Denver Nuggets 100:125

/konečný stav série: 2:4, Denver postúpil do finále konferencie/

Denver sa prebojoval do finále Západnej konferencie opäť po troch rokoch. Ďalším triple-double k tomu prispel Nikola Jokič, ktorý k 32 bodom pridal 12 asistencií a 10 doskokov. V drese domácich Suns bol strelecky najúspešnejší Cameron Payne s 31 bodmi.

Nuggets sa v ďalšom kole stretnú s víťazom série medzi Golden State a LA Lakers (stav série 2:3), do finále NBA sa ešte nikdy v histórii nedostali.

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 86:95

/stav série: 3:3/

Philadelphia nevyužila na svojej palubovke možnosť ukončiť sériu s Bostonom. Hostia rozhodli o svojom víťazstve v záverečnej štvrtine (24:13), v ktorej Jayson Tatum nastrieľal 16 z celkovo 19 bodov.

Najužitočnejší hráč základnej časti súťaže Joel Embiid mal v drese domácich 26 bodov a 10 doskokov. Rozhodujúci zápas série sa bude hrať v Bostone v nedeľu.