Triumfy lídrov konferencií NBA. Boston vyhral v New Yorku, Minnesota zdolala Brooklyn

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Triumfy lídrov konferencií NBA. Boston vyhral v New Yorku, Minnesota zdolala Brooklyn
Celtics potvrdili svoju pozíciu.
Celtics potvrdili svoju pozíciu.Profimedia
Boston zvíťazil na palubovke New Yorku Knicks a pripísal si už ôsme víťazstvo za sebou. Celtics vedú tabuľku Východnej konferencie s náskokom ôsmich výhier pred druhým Clevelandom. Majú tak našliapnuté k tomu, aby iba tretíkrát za posledných 36 sezón ovládli svoju konferenciu. Na Západe tesne vládne Minnesota, ktorá sa na prvom mieste osamostatnila po domácej výhre nad Brooklynom.

New York - Boston 102:116

Boston rozhodol zápas s Knicks v tretej štvrtine, keď od stavu 67:66 vyhral nasledujúcu pasáž 30:11 a získal 20-bodové vedenie. To už si potom v pokoji strážil. Celtics opäť predviedli dobrý tímový výkon, na čele ktorého stál Jaylen Brown s 30 bodmi. Hosťom nepomohlo ani 34 bodov a 9 asistencií Jalena Brunsona.

Minnesota - Brooklyn 101:86

Aj Minnesota rozhodla o svojom víťazstve až v druhom polčase. V úvodnej štvrtine dokonca prehrávala o 10 bodov, potom však zrýchlila hru, z protiútokov zaznamenala 25 bodov a postupne súpera prevýšila. Anthony Edwards prispel 29 bodmi, Karl Anthony-Towns ich zaznamenal 28.

Brooklyn doplácal na veľmi slabú úspešnosť streľby, ktorá bola len 33-percentná. Nets tak nepomohlo ani to, že pri absencii hlavného pivota domácich Rudyho Goberta svojho súpera preskákali a získali 16 útočných doskokov. Hostia prehrali aj druhé stretnutie pod dočasným koučom Kevinom Olliom, ktorý počas nedávnej prestávky pre Zápas hviezd nahradil Jacquea Vaughna.

Už za rozhodnutého stavu došlo medzi hráčmi 23 sekúnd pred koncom k strkanici, po ktorej rozhodcovia udelili štyri technické chyby. Nemeckému majstrovi sveta v drese Brooklynu Dennisovi Schröderovi sa nepáčilo, že domáci Mike Conley ešte strieľal za tri body, keď už Nets nebránili. Preto do Conleyho strčil a zapojili sa aj ďalší hráči. Keď sa hra obnovila, hostia svoje strely premenili.

Detroit - Orlando 109:112

Najvyrovnanejší súboj sa hral v Detroite, kde domáci 12 sekúnd pred záverom vyrovnali stav stretnutia s Orlandom na 109:109. V poslednej sekunde však Paolo Banchero premenil kôš s faulom a rozhodol o víťazstve hostí. Pistons zostávajú najhorším tímom súťaže, nevyužili možnosť dobehnúť Washington.

"Keď som dostal loptu, počkal som si na posledné sekundy a snažil som sa to rozhodnúť. Podarilo sa," tešilo Banchera, ktorý pritom nehral dobrý zápas, dal 15 bodov s úspešnosťou streľby len 29 percent. V rozhodujúcom momente ale tím podržal. "Presne toto sú chvíle veľkých hráčov. Paolo ukázal, že nebol na Zápase hviezd pre nič za nič," povedal spoluhráč Jalen Suggs.