Warriors prerušili sériu čarostrelca Embiida, Knicks zaknihovali siedmy triumf v rade

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Warriors prerušili sériu čarostrelca Embiida, Knicks zaknihovali siedmy triumf v rade
Curry bol opäť hlavnou postavou zápasu.
Curry bol opäť hlavnou postavou zápasu.Profimedia
Hráči Golden State v NBA zvíťazili doma nad Philadelphiou, výhru zaistil 37 bodmi Stephen Curry (35). Warriors si pomohli aj dobrou obranou a ako prvý tím v sezóne zastavili pivota Sixers Joela Embiida (29). Najlepší strelec súťaže tentoraz zaznamenal len 14 bodov a prišiel o šnúru 22 zápasov s minimálne 30 bodmi. Pre jeho tím to bola už štvrtá porážka za sebou.

Golden State - Philadelphia 119:107

Embiid prežíva životnú sezónu, lenže posledné dva duely pre zranenie vynechal, a aj keď sa dnes vrátil do hry, nebol nebezpečným kanonierom. Trafil len päť z 18 striel, nazbieral 8 strát a za 29 minút dal len 14 bodov. preňho osobne je to najmenej od minulého marca, keď ich proti Chicagu zaknihoval 12. V aktuálnom ročníku zakaždým pokoril aspoň 20-bodovú hranicu.

Po vyrovnanom prvom polčase trafil Curry na začiatku tretej štvrtiny štyri trojky a pomohol Warriors získať mierny náskok, ktorý ubránili až do konca. Americký basketbalista nastrieľal osem trojok, čím opäť zlepšil svoj celkový kariérny rekord. Jonathan Kuminga pridal 26 bodov, domácim chýbal Klay Thompson.

Boston - Indiana 129:124

Líder celej NBA z Bostonu doma zdolal Indianu. Jayson Tatum k tomu prispel 30 bodmi, 7 doskokmi a 7 asistenciami. Dobre ale zahrala celá základná päťka, ktorá sa postarala o 113 bodov. Náhradníci ich pridali 16. V závere si Celtics pomohli aj dôležitými blokmi. "Neustále si hovoríme, že zápasy vyhráva obrana. Dnes sa o tom tím presvedčil. Dobrá obrana je v závere najdôležitejšia,“ povedal tréner Bostonu Joe Mazzulla.

NY Knicks - Utah 118:103

New York potvrdil svoju veľmi dobrú formu a doma zvíťazil nad Utahom. Pre Knicks to bolo ôsme víťazstvo v rade. Donte DiVincenzo prispel 9 trojkami a 33 bodmi. Jalen Brunson pridal 29 bodov. Josh Hart zaznamenal triple double s 10 bodmi, 10 doskokmi a 10 asistenciami. Domácemu kádru patrí vo Východnej konferencii tretie miesto, hostia sú na desiatej priečke Západu.

Ďalšie výsledky:

Atlanta - LA Lakers 138:122

Chicago - Toronto 107:118