Bayern prišiel o čelo tabuľky, Union ukončil štvorzápasovú sériu bez výhry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern prišiel o čelo tabuľky, Union ukončil štvorzápasovú sériu bez výhry

Aktualizované
Bayern prehral v Leverkusene a už nie je prvý v tabuľke.
Bayern prehral v Leverkusene a už nie je prvý v tabuľke.Profimedia
Futbalisti Unionu Berlín zvíťazili v nedeľnom zápase 25. kola nemeckej Bundesligy nad Eintrachtom Frankfurt. V druhom dueli zlyhal mníchovský Bayern na pôde Leverkusenu a prišiel o vedúcu pozíciu v tabuľke, na ktorej ho nahrádza Dortmund.

1. FC Union Berlín - Eintracht Frankfurt 2:0 (0:0)

Góly: 53. Khedira, 75. Behrens

Union Berlín vďaka trom bodom prerušil nepriaznivú šnúru štyroch zápasov bez výhry a v tabuľke na tretej priečke. O svojom triumfe rozhodli až po zmene strán. Na víťazný zásah Khediru nadviazal v záverečnej pätnásťminútovke Behrens. Frankfurt čaká na trojbodovú radosť štyri kolá a prišiel o ďalšie dôležité body v boji o priečky zaručujúce pohárovú Európu v budúcom ročníku. 

Bayer Leverkusen – Bayern Mníchov 2:1 (0:1)

Góly: 55. a 73. Palacios (oba z 11m) – 22. Kimmich

Bayern Mníchov prišiel o pozíciu lídra nemeckej Bundesligy. Na druhom mieste tabuľky zaostávajú o jeden bod za Borussiou Dortmund. V Leverkusene sa ujal vedenia v 22. minúte zásluhou Joshuu Kimmicha. Domáci však po prestávke otočili skóre, oba presné zásahy zaznamenal argentínsky stredopoliar Exequiel Palacios z pokutových kopov. Jeho tím vyhral tretíkrát za sebou a patrí mu v tabuľke ôsma priečka.

1. FSV Mainz 05 – SC Freiburg 1:1 (0:0)

Góly: 90.+6 Onisiwo - 55. Doan

Nebol to žiadny ofenzívny šláger. Až po zmene strán využil zaváhanie obrany Mainzu pohotový Doan. Tesne pred záverečným hvizdom Freiburg prišiel o víťazstvo, keď v nadstavenom čase vyrovnal Onisiwo.