Bazilej si na Slovan verí. Belasých pozná, chce si dať pozor na rýchle protiútoky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bazilej si na Slovan verí. Belasých pozná, chce si dať pozor na rýchle protiútoky

Z pozície športového riaditeľa sa zatiaľ dočasne na trénerskú lavičku presunul Heiko Vogel v úvode februára.
Z pozície športového riaditeľa sa zatiaľ dočasne na trénerskú lavičku presunul Heiko Vogel v úvode februára.Profimedia
Štvrtkový duel bude tretím vystúpením medzi oboma tímami v aktuálnej sezóne. Belasí v skupinovej fáze uspeli na Štadióne svätého Jakuba výsledkom 2:0. Svoj výkon by radi zopakovali aj v prvom osemfinále Európskej konferenčnej ligy. Domáce mužstvo ale hlási, že Slovan poznajú oveľa lepšie.

Azda len málokto by po skupine, ktorú zverenci Vladimíra Weissa vyhrali, čakal, že v historickom osemfinále narazí Slovan opäť na švajčiarsky Bazilej. Futbalový osud je nevyspytateľný a spojí dva celky, ktoré sa prakticky nemajú čím prekvapiť. Rozhodujúce budú detaily a lepšia forma.

"Teraz už vieme, že nás čaká veľmi nepríjemný súper. V skupine sme si ale dokázali, že sa proti nemu dokážeme vrátiť do stretnutia aj za stavu 1:3. Vždy je dobré si takto dodať sebavedomie. Je potrebné, aby sme doma i vonku išli na hranicu svojich síl. Potom som presvedčený, že postúpime. Vo štvrtok nebude o ničom rozhodnuté. Chceme si vybudovať dobrú východiskovú pozíciu," zdôraznil obranca Michael Lang

Prehľad zápasu Bazilej - ŠK Slovan Bratislava

Ako ďalej uvádza oficiálna webová stránka Bazileju, proti rovnakému súperovi sa v európskej súťaži v rámci jedného ročníka stretnú po tretí raz v histórii. V predchádzajúcich dvoch prípadoch to bol v 2014/2015 izraelský klub Maccabi Tel-Aviv a o sezónu neskôr poľský celok Lech Poznaň. 

Bazilej a jeho forma v ostatných desiatich súbojoch.
Bazilej a jeho forma v ostatných desiatich súbojoch.Flashscore

V priebehu piatich mesiacov, odkedy sa belasí naposledy stretli s dvadsaťnásobným šampiónom švajčiarskej ligy, sa toho v oboch táboroch udialo viac ako dosť. Kým Slovan opustili viacerí futbalisti, Bazilej sa predstaví pod vedením nového kormidelníka. Alexandra Freia nahradil dočasne športový riaditeľ Heiko Vogel. 

"Nášmu súperovi stačí na gól veľmi málo šancí. Vie byť efektívny. Musíme si dať pozor najmä na rýchle protiútoky. Bude to ťažké," vyhlásil 47-ročný Vogel, ktorý sa musí zaobísť bez svojej opory v strede poľa Fabiana Freia. Skúsenému harcovníkovi nedovolí nastúpiť zranený chrbát.

"Samozrejme, je to trpká strata na ihrisku i mimo neho. Ale taký je futbal. Budeme sa snažiť nájsť čo najlepšie riešenie, keďže máme dostatočne široký káder." Okrem Freia nie sú k dispozícii ani Arnau Comas a suspendovaný Darian Males.

Slovenský zástupca nastúpi vo štvrtok od 21:00 vo Švajčiarsku pred viac ako desaťtisíc priaznivcami. V stredu večer hlásil klub predaných cez 11-tisíc vstupeniek. Kapacita Štadióna sv. Jakuba je 38 500.