Bez Kozára a Ricka, ale s Drahovským. Futsalová reprezentácia cestuje na turnaj do Číny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bez Kozára a Ricka, ale s Drahovským. Futsalová reprezentácia cestuje na turnaj do Číny
Drahovský sa po zranení vracia do národného tímu Slovenska.
Drahovský sa po zranení vracia do národného tímu Slovenska.TASR
Slovenská futsalová reprezentácia sa od 2. do 4. februára zúčastní na kvalitne obsadenom medzinárodnom turnaji v čínskom meste Yulin.

Zverenci trénerov Mariána Berkyho a Richarda Bača sa stretnú na sústredení 29. januára v komplexe X-bionic v Šamoríne, následne 30. januára doobeda odletia do Číny, kde ich čakajú tri zápasy. Na turnaji si Slováci zmerajú sily s reprezentáciami Fínska, Česka a domácej Číny. 

V nominácii absentujú mená Gabriela Ricka a Petra Kozára, ktorí sú dlhé roky lídrami mužstva. Naopak, po zranení sa na palubovky vracia Tomáš Drahovský. Ten vynechal posledný kvalifikačný dvojzápas o postup na MS, kde sa slovenskí hráči nedostali. Koncom kalendárneho roka 2024 sa začína kvalifikácia o EURO 2026.

Pozvánku do Yulinu si vypýtal aj najlepší strelec slovenskej Niké Extraligy Adam Vrábel, ktorý nastupuje za Prievidzu a aktuálne má na konte pätnásť gólov. Ďalšia akcia čaká mladého Filipa Korčeka.

Nominácia Slovenska:

Brankári: Marek Kušnír, Richard Oberman

Hráči: Tomáš Drahovský, Martin Doša, Filip Vaktor, Patrik Zaťovič, Róbert Greško, Martin Směřička, Marek Belaník, Daniel Čeřovský, Dominik Ostrák, Sebastián Bačo, Kristián Medoň, Matúš Ševčík, Adam Vrábel, Filip Korček

Náhradníci: Kevin Kollár, Erik Bielik, Marek Karpiak, Matúš Kyjovský, Filip Martin, Marek Kuruc, Martin Zdráhal, Marcel Marík, Marco Delunas