Blog Tomáša Drahovského: Šťastné a veselé praje El Dragon de Stará Ľubovňa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Blog Tomáša Drahovského: Šťastné a veselé praje El Dragon de Stará Ľubovňa
Tomáš Drahovský zhrnul Flashscore Správam svoje vianočné obdobie.
Tomáš Drahovský zhrnul Flashscore Správam svoje vianočné obdobie.Flashscore
Podobne ako Vianoce prichádzajú každý rok, rovnako aj osemnásobný najlepší futsalový hráč Slovenska Tomáš Drahovský (31) posiela Flashscore Správam pravidelne svoje myšlienky. Tentoraz sa nesú vo vianočnej atmosfére doplnené o pohľad na nedávnu, žiaľ, neúspešnú kvalifikáciu Slovákov o postup na MS 2024. Náš pravidelný prispievateľ sa jej zúčastniť nemohol.

Po repre pauze späť do Španielska. Ako už býva zvykom, nie je veľa času na oddych či trénovanie. Máme maximálne dva dni do zápasu. Tentoraz to bol pre mňa ešte zaujímavejší zápas, keďže sme hrali na Santa Colome. Miesto, kam sa vždy budem rád vracať. Prežil som tam krásne dva roky. Bohužiaľ, ani teraz sa nám nepodarilo zvíťaziť, a tak, ako si to pamätám z čias, keď som tam hrával, že tímy neradi hrali v tamojšom "bariu" (pomenovanie pre štvrť Santa Colomy), sa mi to potvrdzuje teraz, keď stojím na druhej strane.

Po nevýhernom súboji prišlo k tomu, o čom sa už nejakú chvíľu rozprávalo. Vedenie klubu sa rozhodlo odvolať trénera po zlej príprave a taktiež nie úplne dobrom začiatku sezóny. Do ďalšieho kola ostávali tri dni, nevedeli sme, kto bude nový kouč. Rozhodnutie padlo na trénera, ktorý viedol náš B-tím. Po návrate zo Santa Colomy sme sa na tréningu rozlúčili s naším už bývalým trénerom a zároveň o pár minút prišlo k predstaveniu nového. Rozhodol sa nič nemeniť. Nebol ani veľmi čas.

Mali sme jeden tréning. Načrtol nám predstavu, ako by chcel postupne hrať a čo bude od nás vyžadovať. Jeho premiéra nám úplne nevyšla, aj keď na tíme bola vidieť snaha či bojovnosť stretnutie za každú cenu zvládnuť. Bohužiaľ, prehrali sme gólom z posledných sekúnd 3:4.

Hneď v pondelok sa tréner rozhodol s každým hráčom baviť osobne a povedať mu, čo od neho žiada. Vypočul si každého z nás. Už začiatok jeho pôsobenia u nás bol úplne iný ako u predchádzajúceho trénera, ktorý veľmi hráčov vypočuť nechcel a takmer stále trval na svojom. Určite si viete predstaviť, že aj hráči sa cítili spokojnejšie a uvoľnenejšie. Ako to pri príchode nového trénera býva, dodá vždy tímu novú energiu, impulz a to sa odrazí na výsledkoch a všetkom. Navyše tento tréner nielen mne, ale aj ostatným dodal dôveru, čo predtým veľmi nebolo. A tak prišiel zápas na Betise, kde sme prvýkrát v sezóne zvíťazili vyšším rozdielom - 5:1.

Zrazu sme ťahali sériu siedmich zápasov bez prehry a len s jednou remízou proti Cartagene so skóre 35:12. Kto sleduje zápasy, určite videl úplne iný Movistar Inter ako na začiatku sezóny. Týmito výsledkami sme sa kvalifikovali do Copa De España (hrá osem najlepších tímov po prvej časti sezóny) a postúpili cez Ibizu do osemfinále. Aj ja som sa konečne trošku rozstrieľal a poďakoval sa tým trénerovi za dôveru i vyššiu minutáž. 

V ďalšom zápase s Valdepeñas som ešte hneď na začiatku pridal svoj siedmy gól v lige, avšak hneď v úvode druhého polčasu som sa zranil pri spracovávaní dlhej lopty. Zápas som chcel za každú cenu dohrať, no vedel som, že by som tímu veľmi nepomohol, a keďže hneď pri príchode na lavičku náš doktor ukázal, že to nie je dobré, zápas sa pre mňa skončil. Po jeho konci ma skontrolovali a prognóza znela: natrhnutý stehenný sval. Víkend len oddych a v pondelok magnetická rezonancia.

To všetko 10 dní pred repre zrazom a dvoma najdôležitejšími a záverečným zápasmi v kvalifikácii. Moje myšlienky cez víkend boli len o tom, či to naozaj bude také zlé a či stihnem repre. Žiaľ, prognóza sa v pondelok potvrdila, natrhnutý stehenný sval, pauza na určitú dobu a predo mnou nemilá povinnosť oznámiť chlapcom a trénerom, že na repre zraz neprídem.

Pre mňa osobne to bol po 10 rokoch prvý oficiálny zápas, ktorý som vynechal. Pritom na tento zraz som sa tešil a veril, že to môžeme zvládnuť. Keď už som nemohol byť s chalanmi, aspoň som im fandil z diaľky. Zápas vo Francúzsku nám absolútne nevyšiel, čím sa ukončili naše šance na postup na MS. A tak už ostával len posledný domáci s Chorvatskom, v ktorom išlo o to, aby sme uzavreli kvalifikáciu víťazstvom a dobrým výkonom. Mňa zároveň čakala postupná rekonvalescenia.

Každé ráno u fyzioterapeuta a poobede posilňovňa. Cvičenia, bicykel a aj ľahký beh. Všetko tak, aby som na nový rok bol úplne fit a pripravený pomôcť tímu. Hneď na začiatku roka nás čakajú ozajstné derby. Domáci ligový zápas proti El Pozo Murcia a o ďalšie tri dni štvrťfinále španielskeho pohára proti Barcelone. Oba doma... Ak by niekto chcel zavítať a užiť si túto futsalovú fiestu.

Po tomto dlhom a náročnom futsalovom roku by som vám všetkým chcel popriať pekné prežitie vianočných sviatkov. Tí, ktorí to budete mať podobne ako ja - v plnom tréningovom nasadení - veľa síl a tí, ktorí to budú mať voľnejšie, nech si oddýchnete. Strávite tieto dni so svojimi blízkymi a načerpáte sily do nového roka. Verím, že bude lepší a úspešnejší. Dúfam, že sa vám môj blog páči, pokračovať v ňom budeme aj v roku 2024.

Šťastné a veselé praje El Dragon de Stará Ľubovňa