Slovenskí futsalisti vysoko prehrali vo Francúzsku, postup na MS je utópiou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovenskí futsalisti vysoko prehrali vo Francúzsku, postup na MS je utópiou
Futsal
FutsalFutsalslovakia.sk
Slovenská futsalová reprezentácia vysoko prehrala v zápase 5. kola kvalifikačnej skupiny C o postup na MS 2024 do Uzbekistanu proti Francúzsku a má už iba teoretickú šancu premiérovo sa dostať na záverečný šampionát.

Francúzsko - Slovensko 7:1

Zverenci trénera Berkyho nemohli počítať so zraneným Drahovským, ktorý je najväčšou hviezdou mužstva. Od začiatku dominovali Francúzi a postupne pridávali góly. Do kabín sa išlo za prakticky rozhodnutého stavu 5:0. Po zmene strán sa premiérovo za národný tím presadil Korček. Práve on v nominácii nahradil spomínaného legionára zo španielskeho Movistaru. Zároveň si však strelil aj vlastný gól.

Za domácich sa dvakrát presadil Mouhoudine. "Galský kohút" si definitívne zabezpečil postup a premiérovo vo svojej histórii sa predstaví na majstrovstvách sveta. O prvé miesto v skupine už nemôže prísť. Francúzsko navyše vyhralo štvrtý zápas, raz remizovalo. Na záver cestuje do Nemecka.

Slovensko má po prehre už len teoretickú šancu posunúť sa z tretej priečky na druhú, ktorá zaisťuje dodatočnú baráž. To by muselo druhé Chorvátsko v piatok prehrať so štvrtým Nemeckom a následne by Slováci potrebovali 20. decembra vo svojej rozlúčke s kvalifikáciou zdolať práve "Vatrenov", pričom Nemci by nemohli poraziť Francúzsko. Kalkulačky sa ešte budú potiť.