Boj Halepovej pokračuje. Ak jej odvolanie nevyjde, nevylučuje koniec kariéry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boj Halepovej pokračuje. Ak jej odvolanie nevyjde, nevylučuje koniec kariéry

Halepová nevylučuje ukončenie kariéry, ak jej odvolanie nebude úspešné.
Halepová nevylučuje ukončenie kariéry, ak jej odvolanie nebude úspešné.Profimedia
Simona Halepová (32) si nie je istá, či bude pokračovať v kariére, ak Športový arbitrážny súd (CAS) nevyhovie jej odvolaniu proti štvorročnému dištancu za doping. Bývalá svetová jednotka má od minulého roka pozastavenú činnosť.

Medzinárodná agentúra pre tenisovú integritu (ITIA) v septembri suspendovala bývalú šampiónku Wimbledonu a French Open na štyri roky za dve samostatné porušenia dopingových pravidiel.

Halepová, ktorá bola predbežne suspendovaná od októbra 2022 po pozitívnom teste na zakázaný liek na podporu krvného obehu na minuloročnom US Open uviedla, že sa proti rozhodnutiu ITIA odvolá na najvyšší športový súd. CAS v utorok oznámil, že pojednávanie sa uskutoční od 7. do 9. februára.

Na otázku, či by neúspešné odvolanie mohlo znamenať koniec jej kariéry, Halepová odpovedala pre portál Euronews: "Áno, pretože štyri roky sú veľa, aspoň v mojom veku. Pre športovkyňu, ktorá to robí každý deň už 25 rokov a zasvätila svoj život tenisu a športu... Neviem, ale ak bude suspendácia trvať štyri roky, bude to hrozné a netuším, ako sa s tým vyrovnám."

Halepová túži po návrate na kurty.
Halepová túži po návrate na kurty.Profimedia

"Pravdepodobne to bude koniec mojej kariéry, navyše za niečo, čo som neurobila a čo nie je moja vina. To je ešte väčšia katastrofa," dodala Rumunka.

Halepová vyjadrila nádej, že ak súd jej odvolaniu vyhovie, bude súťažiť na budúcoročných olympijských hrách v Paríži. "Viem, že neexistuje veľká šanca, ale snívam o tom, pretože Paríž je moje vytúžené mesto," nechala sa počuť.

"Vyhrala som tam Roland Garros, keď som bola ešte juniorka, takže všetko sa to začalo veľmi skoro a bolo by úžasné vrátiť sa, nech sa deje čokoľvek. Chcem byť na kurte, pretože tam patrím," priznala v rozhovore.