Čas nezastavíš. Nechávam mladých, aby ma porážali, konštatuje po ťažkej prehre smutný Vémola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Čas nezastavíš. Nechávam mladých, aby ma porážali, konštatuje po ťažkej prehre smutný Vémola
Ikona bojových športov sa vyjadrila k piatkovému stretnutiu.
Ikona bojových športov sa vyjadrila k piatkovému stretnutiu.Oktagon MMA
Najväčšou legendou MMA scény v Českej republike je nepochybne Karlos Vémola (38). Skúsený bojovník však po májovej prehre s Patrikom Kinclom (34) v piatok nestačil ani na Samuela Krištofiča (34), ktorý ho knokautoval už v prvom kole. "Terminátor" zhodnotil náročné obdobie na svojom Instagrame.

Ešte v polovici mája sa mohol Vémola pochváliť úctyhodnou bilanciou - v Oktagone prehral naposledy v roku 2019, keď ho v "Zápase storočia" skolil Attila Végh. Odvtedy zdolal sedem súperov a brúsil si zuby na tituly, šampión strednej váhy Patrik Kincl však bol proti a zvíťazil na body.

Karlos v ďalšom súboji zdolal po nie práve presvedčivom výkone Lucasa Alsinu až po verdikte rozhodcov, v októbri ale ukázal novú stránku a zapísal si najrýchlejšie KO v histórii Oktagonu, keď "vypol" Košičana Pavla Langera. V dueli s Krištofičom však bezvládne spadlo na zem jeho telo. Slovák si to s ním vybavil v čase 1:48.

"Nebudem hovoriť, že každá prehra vás posunie k nejakému vyššiemu cieľu, pretože tomu asi sám neverím. Ja som už na vrchole bol a porážka ma nikam neposunie. Možno je čas si uvedomiť, vzhľadom na môj vek a zdravotný stav, že čas nezastavíš. Nechávam mladých chlapcov, aby ma porážali, čo by sa kedysi dávno nikdy nestalo. Tým nechcem upierať 'Pirátovi' jeho výkon, ten sa na rozdiel od iných zápasu nezľakol," skonštatoval po stretnutí, po ktorom zamieril do nemocnice.

Vémola po súboji s Krištofičom.
Vémola po súboji s Krištofičom.Oktagon MMA

Krištofič do klietky nenastupoval ako favorit, v organizácii nevyhral viac ako rok. Vémola pred súbojom sľuboval, že ho ako vôbec prvý ukončí na submisiu. Napokon bolo všetko inak: "Dal si do hlavy, že mi dá v prvom kole knokaut, až sa mu to podarilo, takže veľká gratulácia a rešpekt."

"Terminátor" už vopred avizoval, že kariéru ukončí veľkolepou odvetou s Véghom na štadióne v Edene, ktorá sa uskutoční v júni budúceho roka. Naladil sa na ňu najhorším možným spôsobom, keďže prehra s "Pirátom" pre neho predstavovala zároveň aj rozlúčku s o2 arenou.

"Takto som to nechcel. Cez tridsať rokov sa pohybujem v combatových športoch a určite to nechcem zakončiť dvomi porážkami. Bohužiaľ, ľudia si nepamätajú to, čo ste robili, ale ako ste skončili, nechcem končiť kariéru dvomi porážkami," zopakoval scenár, ktorý by pre neho bol veľmi smutný.

"Nie zajtra, ale už dnes by som sa mal niekam zavrieť a makať na jún, keď budem mať svoj posledný zápas, pretože čas beží, vek letí. Ten duel chcem vyhrať. Ak chcem svoju reputáciu zachrániť, musím zvíťaziť. Dúfam, že sa tam všetci vidíme, ďakujem, že ste so mnou, mám pol roka na to, aby som zakončil kariéru so vztýčenou hlavou," uzavrel.