Krištofič šokoval O2 arenu a vypol Vémolu: Nikdy o sebe nepochybujte

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Krištofič šokoval O2 arenu a vypol Vémolu: Nikdy o sebe nepochybujte
Pirátova radosť po veľkom víťazstve.
Pirátova radosť po veľkom víťazstve.Oktagon MMA
Karlosovi Vémolovi (38) rozlúčka s O2 arenou nevyšla. Žijúca legenda česko-slovenskej MMA scény nestačila na Slováka Samuela Krištofiča (34) už v prvom kole mimoriadne očakávaného súboja. "Terminátor" navyšel musel prehrýzť prehru na TKO.

Vémola pred duelom so Samuelom Krištofičom vyhlasoval, že ho chce ako prvý bojovník ukončiť na submisiu. "Pirát" rozhodne nebol favoritom, veď tento rok v Oktagone nevyhral. Majiteľ najrýchlejšieho KO v histórii organizácie (7 sekúnd) si však rozlúčku s O2 arenou predstavoval rozhodne inak.

Po úvodnej prestrelke prišiel šok. Krištofič sa prezentoval výborne a Vémolu nepustil k jeho obľúbenému wrestlingu. V čase 1:48 bolo po zápase. Pirát otriasol súperom štipľavou ľavačkou, vzápätí ho trafil pravou a tá poslala legendárneho "Terminátora" k zemi. Bezprostredne po meraní síl sa v klietke rozplakal.

"Nikdy o sebe nepochybujte. Povedal som, že som starý, alebo je to tým, že mám dieťa, no chcel som s tým po poslednom zápase skončiť. Ľudia však vo mňa verili a veľmi si to cením. Písali mi, aj keď som mal dve prehry v rade. Sám sebe som dokázal, že v živote môžete mať zlé obdobie, ale musíte byť silnejší a dokázať, že na to máte," povedal so slzami v očiach.

Otrasený Vémola po ťažkej porážke.
Otrasený Vémola po ťažkej porážke.Oktagon MMA

Prekvapenie sa zrodilo aj v dueli o dočasný titul v strednej váhe. Vlasto Čepo mal pôvodne vyzvať šampióna Patrika Kincla, ktorý sa zranil a organizácia vybavila náhradu v podobe Poliaka Piotra Wawrzyniaka. Ten sa vybušného súpera nezľakol, dotiahol to s ním až do tretieho kola, v ktorom ho "umlátil" a po ďalšom TKO večera získal šancu vyzvať Kincla o právoplatný opasok.

Finále turnaja Gamechanger prinieslo v rámci hlavného zápasu súboj medzi Bojanom Veličkovičom a Andreasom Michailidisom. Srbský borec prežil po smrti otca mimoriadne náročné obdobie, víťazstvo bolo o to sladšie. Veličkovič dostal v treťom kole ruku pod súperov krk a podarilo sa mu aplikovať submisiu rear naked choke. Michailidis chvíľu vzdoroval, následne bol prinútený vzdať sa. Bojan po dueli poďakoval svojej snúbenici a matke.

Štatistiky hlavného ťaháku.
Štatistiky hlavného ťaháku.Oktagon MMA

Je "Kajko" späť? Karol Ryšavý striedal od rýchlej prehry v súboji s Losenem Keitom úspechy a pády. Následne síce pokoril Hosseinpoura a Fodora, pod hlavičkou Fabriq MMA však nestačil na Lengála a triumf nad Kohoutom vystriedala októbrová porážka na body v dueli s Legierskim.

Do duelu s Henriqueom Madureirom nastúpil dobre pripravený a Taliana ukončil na zemi bez väčších problémov už v čase 1:59. Zástupca Spartakus Fight Gymu poslal súpera "tam dole" tvrdým úderom na spodok a ďalšími bombami len potvrdil triumf po verdikte TKO.

Českých fanúšikov potešil Daniel Škvor. 34-ročný bojovník zdolal na body skúseného Martina Zawadu po trojkolovom boji. Po stretnutí sme boli svedkami emotívneho momentu, 40-ročný Nemec totiž položil svoje rukavice do stredu klietky a za veľkých ovácií publika ukončil svoju bohatú kariéru.