Peňáz sa vracia po ročnej pauze a sníva o titule: Verím, že zápas s Čepom bude

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Peňáz sa vracia po ročnej pauze a sníva o titule: Verím, že zápas s Čepom bude

Český bojovník má po návrate jasné plány.
Český bojovník má po návrate jasné plány.Oktagon MMA
Turnaj s poradovým číslom 50 v Ostrave bude pre organizáciu Oktagon MMA predposledným v tomto kalendárnom roku. Okrem dvoch titulových zápasov sa pozornosť českých fanúšikov upiera na Matěja Peňáza (27), ktorý sa po komplikovanom zranení ruky vracia do klietky po dlhých dvanástich mesiacoch. V rozhovore pre Flashscore Správy opísal svoju cestu späť a prezradil aj niečo o svojich cieľoch.

Český bojovník mal v Oktagone bilanciu 10-0 (ak rátame aj zápasy na turnajoch Underground) a fanúšikovia sa nevedeli dočkať jeho súboja s Vlastom Čepom v Bratislave, ktorý je označovaný za "dream match". Peňáz si však vo februári tohto roka na tréningu vo Švédsku vážne poranil ruku a odštartovala strastiplná rekonvalescencia. 

O dueli s Čepom sa hovorilo už od leta 2020, keď sa mala dvojica pôvodne stretnúť v projekte Oktagon Underground. Tento rok si mali zmerať sily v apríli a naposledy v októbri, no Peňáz ešte nebol po zranení pripravený bojovať. Napokon dostane po návrate "súpera na rozbeh". Je ním Ole Magnor s nie najlepším rekordom 2-2. Súboje po dlhej pauze však vo svete MMA dokážu byť zradné.

"Tak ako hovoríte, Magnor nemá najlepšiu bilanciu, ale je to skúsený bojovník a v Oktagone vždy ukázal, že je pripravený a nebojí sa bojovať. Prípravu som sa snažil urobiť ako vždy na 110%," prezradil exkluzívne pre náš portál.

Peňáz nezápasil takmer rok.
Peňáz nezápasil takmer rok.Oktagon MMA

"Bola to moja najdlhšia pauza v kariére, skoro celý rok som bol bez zápasu. Cesta to bola pomerne dlhá, hlavne pre rehabilitácie a opakované problémy po zranení. Ale vďakabohu som späť, ruka drží a ja zase môžem bojovať. Mojím hlavným cieľom je teraz 9. december, zisk ďalšieho víťazstva, zostať zdravý a robiť, čo ma napĺňa. Ak zápas prebehne dobre a všetko dopadne podľa mojich predstáv, chcel by som zápasiť v čo najbližšom termíne, napríklad v januári v Newcastli. Samozrejme, ďalším cieľom je titul," prezradil bojovník prezývaný "Money".

Zatiaľ čo sa Peňáz bude snažiť získať zápasovú prax, na Čepa čaká 29. decembra v pražskej O2 arene najväčšia výzva kariéry. Majiteľ najnebezpečnejších pästí v Oktagone vyzve v hlavnom ťaháku šampióna strednej váhy Patrika Kincla v jednom z najočakávanejších stretnutí roka. 

"Duel s Čepom je jedným z tých, ktorý ľudí na česko-slovenskej scéne najviac zaujíma. Zatiaľ bolo okolo neho veľa smoly, ale verím, že k nemu dôjde, možno bude aj titulový. Pretože to je môj cieľ v organizácii Oktagon," zopakoval svoje ambície Peňáz.

Zatiaľ čo na domácom poli český bojovník dominoval, v zahraničí sa mu minulý rok nepodarilo získať kontrakt v organizácii UFC. Sedriques Dumas ho v programe Dana White's Contender Series pokoril už za 47 sekúnd na submisiu a zmaril jeho plány o účinkovaní medzi fighterskou spičkou. 

"UFC pre mňa zostáva vysnenou organizáciou s najlepšími bojovníkmi na svete. Stále tak ako na začiatku kariéry verím, že na tú úroveň mám," nevzdáva sa 27-ročný bojovník.

Autor článku.
Autor článku.Flashscore