Oktagon má nového šampióna ťažkej váhy. V Nemecku padol divácky rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oktagon má nového šampióna ťažkej váhy. V Nemecku padol divácky rekord

Lanxess Arena v Kolíne praskala vo švíkoch.
Lanxess Arena v Kolíne praskala vo švíkoch.Oktagon MMA
Nástupcom Martina Budaya (32) na tróne divízie ťažkej váhy organizácie Oktagon MMA sa stal Hatef Moeil (37). Nemecký bojovník s iránskymi koreňmi zvíťazil aj napriek vážnemu zraneniu oka. Turnaj s poradovým číslom 49 v nemeckom Kolíne nad Rýnom ponúkol celkovo desať zápasov.

Oktagon expanduje za hranice a tak si musíme zvykať na čoraz menej českých a slovenských bojovníkov v akcii. V Kolíne sme mohli sledovať iba troch. V rámci úvodného tzv. "free prelims" stretnutia zažiaril Slovák Lukáš Eliáš, ktorý v 1. kole pokoril na KO domáceho Finna Griessmanna. Zástupca Spartakus Fight Gym doteraz bojoval na podujatiach Underground a Fabriq a profesionálnu kariéru odštartoval v tomto roku.

Nedarilo sa Romanovi Paulusovi. Jeho meranie síl s Arijanom Topallajom trvalo len sto sekúnd. Albánec reprezentujúci Nemecko od úvodných chvíľ Slováka veľmi dobre okopával a po chvíli na pletive a presune na zem dokázal aplikovať submisiu anaconda choke a získať ďalší triumf v 1. kole. Paulus si naopak pripísal prvú prehru pred limitom.

Galavečer ponúkol aj staredown Karlosa Vémolu s "Pirátom" Krištofičom, ktorí si zmerajú sily na konci roka v pražskej O2 Arene. "Snáď ešte budem jedného dňa zápasiť v Nemecku. Keď vybavím Piráta, vysporiadam sa s mužom, ktorý si hovorí Terminátor. Jeho meno je Stephan Pütz. V Oktagone som jediný Terminátor ja. Než ukončím kariéru, možno by sme mali doručiť ten zápas. Bol by najväčší v histórii Nemecka," podpichol Vémola domácich fanúšikov a hala ho odmenila piskotom.

Českých fanúšikov zaujímal súboj Andreja Kalašnika s domácim Niklasom Stolzem, ktorý posilnil Oktagon po neúspešnom pôsobení v UFC, kde zaznamenal tri prehry. Fightera z brnenského Jetsaam Gymu čakala desiata bitka pod krídlami žlto-čiernej organizácie a taktiež snaha o zotrvanie v elitnej desiatke welterovej váhy, prípadne posun smerom k top 5.

Tréningový parťák Jiřího Procházku dominoval tri a pol minúty úvodného kola. Stolze sa bránil takedownom, musel vstávať zo zeme a vyhýbať sa úderom Kalašnika, no následne prišla jeho chvíľa, tvrdými ranami otriasol svojím súperom, ktorý stratil stabilitu a padal k pletivu. Nemec pokračoval v akcii, obaja sa na chvíľu ocitli v klinči a Stolze trojicou ďalších rán poslal otraseného súpera k zemi. Zápas tak ukončil knokautom v 1. kole.

V hlavnom predzápase večera triumfoval Leandro "Apollo" Silva nad ďalším domácim bojovníkom Christianom Eckerlinom na body. Brazílčan tentokrát predvádzal koncentrovaný výkon, ktorý bol nad sily jeho súpera. Hoci mal Eckerlin taktiež svetlé momenty, o víťazovi nebolo pochýb. Silva po stretnutí prezradil, že pred duelom mal veľké problémy s kolenom, do súboja napokon išiel aj z dôvodu, že nechcel sklamať fanúšikov. 

Hlavným ťahákom bol súboj o titul v ťažkej váhe, ktorý od odchodu Martina Budaya do UFC nemal majiteľa. Nemecký fighter Hatef Moeil si brúsil zuby na cenný kov, poraziť však musel Bulhara Lazara Todeva, ktorý si titulovú šancu vyslúžil vďaka výhre nad Adamom Palaszom, následne zdolal aj Carvalha na konci 1. kola.

Moeil napokon zvíťazil na body, hoci jeho tvár bola zaliata krvou a ľavé oko potrebovalo akútne lekárske ošetrenie, ktoré si zrejme vyžiada aj pauzu. Todev po stretnutí spochybnil verdikt rozhodcov a navrhol novému šampiónovi odvetu.

Česko-slovenská organizácia v takmer vypredanej Lanxess Arene v Kolíne (okolo 19-tisíc) prekonala nemecký rekord v návštevnosti, ktorý od roku 2009 držalo UFC (necelých 13-tisíc).

Nový šampión po zápase videl len na jedno oko.
Nový šampión po zápase videl len na jedno oko.Oktagon MMA

Výsledky:

Lukáš Eliáš porazil Finna Griessmanna (1. kolo - KO)

Jake McHugh porazil Ivana Klevetsa (2. kolo - SUB)

Arijan Topallaj porazil Romana Paulusa (1. kolo - SUB)

Jorick Montagnac porazil Steva Macdonalda (3. kolo - BODY)

Konrad Dyrschka porazil Thiaga Silvu (3. kolo - BODY)

Matthew Bonner porazil Cihada Akipu (3. kolo - BODY)

Niklas Stolze porazil Andreja Kalašnika (1. kolo - KO)

Corey Fry porazil Deniza Ilbaya (1. kolo - SUB)

Kerim Engizek porazil Adama Horvátha (1. kolo TKO)

Leandro Silva porazil Christiana Eckerlina (3. kolo - BODY)