Slovenská stopa sa prehlbuje. Lajoš Klein podpísal s UFC novú zmluvu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenská stopa sa prehlbuje. Lajoš Klein podpísal s UFC novú zmluvu

Klein si predĺži pôsobenie medzi svetovou elitou.
Klein si predĺži pôsobenie medzi svetovou elitou.Profimedia
Slovenský bojovník Ľudovít "Lajoš" Klein (28) si predĺži pôsobenie v najprestížnejšej MMA organizácii na svete UFC. Na sociálnych sieťach informoval, že podpísal nový kontrakt na niekoľko zápasov.

Klein vstupoval do UFC v septembri 2020 vo vynikajúcej forme, ovládol sedem duelov po sebe a vo svojom prvom stretnutí medzi elitou knokautoval v prvom kole Shanea Younga. Okamžite sa o ňom začalo hovoriť a vyslúžil si pozornosť svetových médií. 

Rodákovi z Nových Zámkov sa bohužiaľ v druhom zápase proti Michaelovi Trizianovi nepodarilo nadviazať na predchádzajúci úspech a prehral na body. Súper, ktorý si urobil meno v reality show The Ultimate Fighter a nikdy v kariére nebol knokautovaný, sa napokon ukázal ako priveľké sústo, hoci zvíťazil len tesne. Po porážke s Nateom Landwehrom na submisiu v 3. kole to so slovenským zástupcom vyzeralo všelijako, keďže tri porážky v rade väčšinou znamenajú v UFC koniec.

"Mr. Highlight" však nasledujúce dva súboje s Devontem Smithom a Masonom Jonesom zvládol, v oboch prípadoch triumfoval na body. Tento rok odštartoval marcovým stretnutím proti Jaiovi Herbertovi, ktorý sa skončil remízou, v auguste si však poradil s Ignaciom Bahamondesom takisto na body.

V UFC pôsobí aj ďalší Slovák Martin Buday, ktorý ešte neprehral a pochváliť sa môže bilanciou 4-0. "Ťažkotonážnika" preverí 16. decembra v Las Vegas Shamil Gaziev z Bahrajnu.