Oktagon spozná šampióna perovej váhy. Keitu vyzve jeden z najväčších talentov v organizácii

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oktagon spozná šampióna perovej váhy. Keitu vyzve jeden z najväčších talentov v organizácii

Samsonidse má pred sebou životnú šancu.
Samsonidse má pred sebou životnú šancu.Oktagon MMA
Ostrava sa stane 9. decembra dejiskom zápasu o titul v perovej váhe medzi Losenem Keitom (25) a Nikom Samsonidsem (28). Pôjde o hlavný ťahák turnaja s poradovým číslom 50.

Keitu sme v klietke videli naposledy na podujatí Oktagon 45, ktoré sa uskutočnilo na pražskej Štvanici. "Black Panther" však na začiatku titulového súboja s Matem Sanikidzem utrpel nepríjemné zranenie nohy a na konci 1. kola musel odstúpiť. Na konto si tak pripísal prvú prehru. Situácia sa však počas niekoľkých mesiacov radikálne zmenila.

Šampión Sanikidze oznámil, že sa vzdáva svojho titulu a mení váhovú kategóriu. Gruzínec sa presunul do bantamovej divízie, kde na neho čakajú mená ako Lima, Mågård či Lopez. Keita však nebol nadšený tým, že sa vytúženej odvety nedočká, na čo štipľavo reagoval na sociálnych sieťach:

"Len to ukazuje, že ten chlap je jednoducho fakt kun*a. Bojí sa ma až tak veľmi, že radšej zahodil opasok a utiekol preč. Dokonca som počul, že chcel zmeniť organizáciu. Nikde ho však nechceli, tak obetoval aspoň váhu. Šialené, ale je to tak."

Pás sa teda ocitol bez majiteľa a Keita si ho bude mať možnosť vybojovať v súboji s Nikom Samsonidsem, ktorý háji farby Nemecka a Gruzínska. V Oktagone zatiaľ neprehral. V prvom zápase si poradil s Romanom Paulusom, v druhom pokoril Moldavčana Hanteu. So špičkou vo svojej dívízii si zatiaľ sily nezmeral, o to bude ostravská výzva väčšia.

"Je príjemné víťaziť na platforme, akou je Oktagon, teším sa na budúci týždeň a ďalší triumf. Príprava prebieha dobre. Očakávam, že súper bude po návrate extra motivovaný," vyjadril sa Samsonidse pre náš portál. 

Samsonidse žije a trénuje v Berlíne.
Samsonidse žije a trénuje v Berlíne.Oktagon MMA

Jubilejná "päťdesiatka" v Ostrave ponúkne aj slovenský súboj o titul v ľahkej váhe. Ronald Paradeiser bude mať šancu oplatiť Ivanovi Buchingerovi takmer tri roky starú prehru.