Do tretice všetko dobré. Paradeiser zdolal svoj idol a získal titul, Keita opäť šampiónom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Do tretice všetko dobré. Paradeiser zdolal svoj idol a získal titul, Keita opäť šampiónom
Paradeiser pokoril v titulovom súboji matadora domácej MMA scény.
Paradeiser pokoril v titulovom súboji matadora domácej MMA scény.Oktagon MMA
Jubilejný turnaj Oktagon 50 v Ostrave priniesol korunováciu dvoch nových kráľov divízií. Ronald Paradeiser (26) dominoval v súboji so skúseným Ivanom Buchingerom (37), zatiaľ čo v hlavnom ťaháku uspel Losene Keita (25).

Paradeiser pred titulovým zápasom v ľahkej váhe s Buchingerom vyhlásil, že ak ho neukončí v 1. kole, zápas ovládne na body. Jeho predpoveď sa napokon nenaplnila. "Rony" odštartoval súboj výborne a jeho nátlakový box prvým dvojnásobným šampiónom Oktagonu poriadne otriasol. Buchinger potvrdil, že má slabšie úvodné kolá a hoci v ďalších dvoch predvádzal priam heroický výkon, jeho zranenia na tvári boli príliš vážne. 

Problém spôsobovala rodákovi z Gabčíkova okrem tržnej rany pod okom hlavne po ústa roztrhnutá pera. Tím legendárneho bojovníka na čele s Attilom Véghom sa po 3. kole rozhodol meranie síl ukončiť, hoci Buchinger chcel pokračovať. Paradeiser tak tretiu titulovú šancu využil a konečne získal vytúžený opasok.

"Som veľmi rád, že som mohol získať prvý titul proti Buchingerovi. V mojom srdci je to veľký šampión a chcem sa mu poďakovať za to, čo urobil pre túto scénu," povedal víťaz a vyžiadal si od divákov potlesk pre pokoreného veterána, ktorý na 50. zápas v kariére nebude spomínať v najlepšom.

"Bolo to veľmi ťažké, dostal som zápal dutín. Moja mama ma naučila, že treba pokračovať, tie dva nepodarky sa mi na duši nezapísali. Titul je môj, som šťastný. Po 80 sekundách som si myslel, že je koniec. Z rohu mi však kričali, aby som to neprepálil, lebo Ivan je blázon. Bol som pripravený na päť kôl, kondičku som mal a vedel som, že ho budem vedieť ukončiť aj v tých ďalších," dodal Paradeiser.

Paradeiser vstúpil do zápasu dobre pripravený.
Paradeiser vstúpil do zápasu dobre pripravený.Oktagon MMA

Nový držiteľ titulu však zrejme bude mať plné ruky práce. Losene Keita totiž v "main evente" absolútne zničil Nica Samsonidseho v úvode 2. kola a Nemec musel byť odvezený na nosidlách po brutálnom TKO. "Black Panther" ovládol divíziu perovej váhy a po návrate po zranení potvrdil povesť najnebezpečnejšieho muža Oktagonu.

"Toto je moja show, Baník p*čo," tešil sa po zápase a pozdravil ostravské publikum. Belgičan sa následne oprel do Paradeisera a prezradil, že chce získať aj jeho titul. "Videli ste dnešný výkon Ronyho? Pravý šampión je Ivan, on ním nie je. Dosť si vyrástol, ale myslel som si, že budeš lepší. Idem si po opasok."

Vystúpenie pred domácim publikom nevyšlo Janovi Širokému, ktorý ani napriek podpore fanúšikov v Ostrave nedokázal zdolať debutanta Stefana Catacoliho a prehral na body. Český bojovník síce ovládol štatistiku signifikantných úderov (60 - 28), britský súper však kontroloval dianie na zemi.

Rozprávkový návrat do klietky po roku absolvoval Matěj Peňáz. V Oktagone stále neporazený fighter ukončil nádeje Oleho Magnora už po 29 sekundách, dobre mierenou ranou ho poslal k zemi, kde ho zasypal spŕškou úderov a zaknihoval triumf na TKO. Nórovi sa stala osudným stratégia, od úvodných sekúnd začal s "Moneym" nemilosrdne boxovať, veril si, ale napokon ťahal za kratší koniec.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Oktagon MMA

"Čakal som, že mi hneď skočí pod nohy a skúsi takedown. Nabudilo ho to, že ma trafil, myslel si, že som otrasený, ale nebolo to tak. Milujem to, rok mi to chýbalo a bolo to dlhé. Celý čas som myslel na návrat. Zápasím od svojich jedenástich rokov, žijem tým," nechal sa počuť v pozápasovom rozhovore.

V klietke sa objavili aj protagonisti očakávaného duelu v Prahe, ktorý sa uskutoční 29. decembra - Karlos Vémola a "Pirát" Krištofič. Obaja rivali absolvovali posledný staredown. "Vidím, že Pirát pekne papká, aby udržal váhu, ja som nežral ani nepamätám, takže ho zožeriem v O2 arene," nechal sa počuť "Terminátor".

Zaujímavé výsledky ponúkli aj ostatné súboje. Samuel Bark zdolal Vladimíra Lengála na body. Rafael Xavier zvíťazil nad Danom Vinnim v 2. kole na TKO, Ebrahim Hossenpour si poradil s Matějom Kuzníkom na body, Máté Kertész pokoril rovnakým spôsobom Ammariho Diedricka a Ondřej Raška "vypol" v českom súboji Michala Kotalíka už po 28 sekundách 2. kola.