Dokončiť príbeh. Paradeisera čaká odveta s Buchingerom, prehry ho posúvajú vpred

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dokončiť príbeh. Paradeisera čaká odveta s Buchingerom, prehry ho posúvajú vpred

Paradeiser má Buchingerovi čo vracať.
Paradeiser má Buchingerovi čo vracať.Oktagon MMA
Jubilejná "päťdesiatka" Oktagonu v Ostrave prinesie v sobotu aj očakávaný duel dvoch veľkých mien slovenskej MMA scény. Ronald Paradeiser (26) a Ivan Buchinger (37) si zmerajú sily v zápase o uvoľnený titul v ľahkej váhe. Rodák z mesta Gbely sníva o opasku šampióna už dlho, svojmu súperovi chce navyše oplatiť takmer tri roky starú prehru. Viac prezradil v rozhovore pre Flashscore Správy.

V klietke sa stretnú dve generácie. O jedenásť rokov mladší Paradeiser pred takmer tromi rokmi proti Buchingerovi v "tituláku" neuspel, odvtedy však prešiel dlhou cestou. Ovládol päť zápasov v Oktagone, nestačil akurát na rozbehnutého Keitu. "Samozrejme, cítim motiváciu, takisto stres, všetky pocity sa miešajú dokopy. Na súboj sa teším a verím, že si idem pre výhru," prezradil odhodlane na úvod nášho interview.

Zmenila vás nejakým spôsobom prehra v prvom zápase?

"Naučila ma veľa vecí, ktoré som musel zmeniť. Každá porážka vás robí lepším, stále sa niečo nové naučíte a ak nie, prehrávate opäť. Matematika je tu veľmi jednoduchá, verím, že už som ostrieľaný veterán a dokážem Ivana zdolať."

Buchinger sa po návrate prezentuje vo výbornej forme. Máte už premyslenú taktiku?

"Budem sa snažiť udržať zápas v postoji a triafať Ivana presným jednotkami, dvojkami, prípadne nejaké dlhšie kombinácie. Buchinger sa ma bude snažiť tlačiť na pletivo, robí taký ten 'dirty boxing' (technika, počas ktorej bojovník udiera druhého v klinči - pozn.) a skúsi ma hodiť."

Paradeiser môže v sobotu získať titul.
Paradeiser môže v sobotu získať titul.Oktagon MMA

Od prvého stretnutia ste prešli obrovskou premenou a v Oktagone ťaháte sériu štyroch víťazných duelov v rade, navyše ste jednotkou v rebríčku divízie. Čomu vďačíte za túto skvelú fazónu?

"Je to veľmi veľa vecí, ale vďakabohu som zdravý a môžem robiť tento šport. Ďakujem aj všetkým ľuďom, ktorí pri mne stoja a pomáhajú mi v príprave, to je alfa a omega. Veľa ma naučil aj Ivan, že som s ním mohol bojovať a dalo mi to nejaké skúsenosti, takisto Keita. Každý súboj ma posunul vpred a vyformoval v to, čo som teraz."

Tri z posledných štyroch duelov ste ukončili na KO/TKO. Budete sa snažiť Buchingera "dostať" hlavne týmto spôsobom?

"Nemám to nastavené tak, že musím buchnúť a KO. Je tam veľká pravdepodobnosť, že to tak dopadne, som dobrý postojár, ale nie je to tak, že si poviem, že inak to nebude."

Čo by pre vás znamenal zisk titulu?

"Veľmi by ma to potešilo. Bude to desať rokov, čo robím MMA, takto v decembri som mal prvý zápas pred ľuďmi, takže také zadosťučinenie, že idem vpred, makám a robím to správne. Verím, že sa mi podarí obsadiť aj takéto najvyššie priečky a ísť tou najlepšou cestou.

Podujatia v Ostrave sa stali už tradičnými. Čo si sľubujete od atmosféry?

"Bojoval som tam aj takýto čas pred rokom. Vyšlo mi to krásne, bola to brutálna atmosféra, veľmi som si to užil. Ostravákov mám rád. Je to super mesto, sú to tvrdí chlapi, ktorí fandia bojovým športom a je tam vždy výborne."

Ktorý zápas v Oktagone bol pre vás doteraz najťažší?

"To je veľmi ťažká otázka. Každý duel je náročný niečím iným, má svoje plusy a mínusy, ale s Keitom sme išli na body a obaja sme si siahli na dno."