Slovensko dostalo košom. Odveta medzi Véghom a Vémolom sa uskutoční na pražskom Edene

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovensko dostalo košom. Odveta medzi Véghom a Vémolom sa uskutoční na pražskom Edene
V "Zápase storočia" triumfoval Attila Végh.
V "Zápase storočia" triumfoval Attila Végh.Profimedia
Duel, ktorý na domácej MMA scéne nemá obdoby. O súboji Karlosa Vémolu (38) a Attilu Végha (38) z novembra 2019 sa hovorí doteraz. Meranie síl dvoch legiend prelomilo rekordy návštevnosti a bojovníkom prevrátilo životy naruby. Diváci sa takmer po piatich rokoch dočkajú odvety.

Organizácia Oktagon MMA oznámila očakávané pokračovanie a s najväčšou pravdepodobnosťou aj uzavretie dlhoročnej rivality už pred niekoľkými mesiacmi, termín však známy nebol. Po prehre Vémolu v dueli s Patrikom Kinclom dokonca nebolo jasné, či bude mať "Terminátor" chuť pokračovať, napokon sa veci vyvinuli mimoriadne priaznivo.

Odveta "Zápasu storočia" sa uskutoční 8. júna 2024 na futbalovom štadióne Eden, kde svoje domáce zápasy hráva Slavia Praha. Do predaja pôjde 24 - 26-tisíc vstupeniek. V hre bude zrejme Vémolov titul v poloťažkej váhe. Špekulovalo sa, že by sme súboj mohli vidieť na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave. "Eden je najmodernejší, Slovensko je pre nás zakliate, vždy chýbalo pár lístkov na vypredanie, a my chceme mať vypredané," uviedli veci na pravú mieru promotéri Oktagonu.

Do súboja bude vstupovať ako favorit český bojovník, pretože Végh od pamätnej bitky s Vémolom súťažne nezápasil. Absolvoval iba víťazné boxerské exhibície proti Patrikovi Kinclovi, Emanuelovi Newtonovi a Ericovi Spicelymu. Vémola má za ten čas na konte deväť víťazstiev a len jednu prehru.

V roku 2019 vstupoval Karlos do klietky s vedomím, že potvrdí pozíciu československej jednotky. Podľa mnohých bol aj vtedy favoritom, veď ťahal jedenásťzápasovú sériu víťazstiev. Legendárny "Pumukli" však ukázal svoje kvality a zvíťazil už po dvoch minútach, keď poslal súpera k zemi tvrdým knokautom.

Vémola následne prišiel takmer o všetko. Dvere do prestížnej UFC sa zavreli, trápila ho zlomená psychika, samota či množiace sa zranenia. O rok neskôr sa vrátil a dokázal ukoristiť opasky v strednej a poloťažkej váhe. Teraz na neho čaká rival, ktorý musí absolvovať tvrdú prípravu. Začne s ňou údajne v januári.

"Aktuálne mám 105 kíl. Keď som vyžratý, tak mám 113, som veľmi ťažký. Mám veľké prsia a pollitrový pupok. Nikdy neodvodňujem, v zápase budem mať 94 kg, zatiaľ čo on určite cez sto," vyhlásil so svojím nezameniteľným humorom Végh.

"Karlíto má v živote len jednu motiváciu a tou je ísť proti mne. Ten zápas chcem a vezmem ho," prezradil v minulosti šampión organizácie Bellator MMA. Prebudí v sebe toho hladného Attilu, akého si pamätáme?