Kincl aj naďalej kráľom Oktagonu, Paradeiser postúpil v pyramíde do štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kincl aj naďalej kráľom Oktagonu, Paradeiser postúpil v pyramíde do štvrťfinále
Kincl uspel po desiatich mesiacoch mimo klietky.
Kincl uspel po desiatich mesiacoch mimo klietky.Oktagon MMA
Turnaj Oktagon 54 v Ostrave opäť ponúkol niekoľko nezabudnuteľných momentov. Český šampión Patrik Kincl (34) obhajoval svoj titul v strednej váhe prvýkrát od mája minulého roka a zdolal Poliaka Piotra Wawrzyniaka (33) na submisiu. Darilo sa aj Slovákovi Ronaldovi Paradeiserovi (26).

Na divákov čakal okrem titulového hlavného ťaháku aj štart "zápasníckej Ligy majstrov" Tipsport Gamechanger, ktorá odštartovala osemfinálovou fázou. Kontroverzný moment nastal ešte pred začiatkom podujatia. Po piatkovej tlačovej konferencii došlo k incidentu medzi tábormi Sahila Siraja a Akonneho Wanlissa, ktoré sa príliš v láske nemajú. Tréneri švédskeho bojovníka fyzicky napadli Wanlissa a tak boli doživotne vylúčení z turnajov Oktagonu.

Keďže sa britský fighter následne necítil dobre, jeho meranie síl so Sirajom bolo v rámci pyramídy Gamechanger presunuté na Oktagon 56 v Birminghame. Diváci sa nedočkali ani zápasu Radka Roušala s Lukeom Nealom z dôvodu zdravotných problémov Brita.

V Oktagone doteraz neporazený Mateusz Legierski pred súbojom s Matoušom Kohoutom avizoval, že ho ukončí už v prvom kole. Obaja bojovníci sa dobre poznajú, bojovali proti sebe pred dvomi rokmi, keď Poliak prinútil Čecha vzdať sa v 3. kole. Prvý šampión ľahkej váhy Oktagonu otriasol Kohoutom už po dvoch minútach presným úderom do tváre, následne sa boj presunul na zem, kde ho pár sekúnd pred koncom 1. kola porazil na submisiu po aplikovaní rear naked choke. Jeho predzápasová predpoveď sa tak naplnila.

"Ďakujem, Ostrava! Rešpekt pre môjho súpera, bojovať s ním bola česť. Teší ma, že som postúpil do ďalšieho kola. Poznám recept na víťazstvo v tomto turnaji. O tri mesiace vám sľubujem knokaut, Oktagon je najlepší na svete," neskrýval Legierski radosť v pozápasovom rozhovore.

Prvé kolo duelu medzi domácim Vladimírom Lengálom a Danielom Torresom môžeme pokojne označiť za "šialené". Obaja do seba od úvodných chvíľ vleteli a vymenili si niekoľko štipľavých úderov, Lengál následne trafil súpera nedovoleným úderom kolenom, na základe čoho bolo meranie síl prerušené. Po krátkej prestávke sa dostal k slovu Rakúšan, ktorý je bývalým šampiónom KSW a najvyššie postaveným bojovníkom celej pyramídy. Čech po bolestivom kope dobojoval kolo so zranenou nohou a táto skutočnosť do veľkej miery ovplyvnila celý duel, ktorý dospel až do bodovania rozhodcov. Tí pripísali triumf Torresovi. Do štvrťfinále postúpil aj Mago Machajev.

Ronald Paradeiser sa pri poslednej návšteve Ostravy stal šampiónom ľahkej váhy a na tento úspech chcel nadviazať účasťou v ďalšej fáze pyramídy. Rony však na vážení prešvihol limit o 900 gramov a tak príde o nejaké percentá z platu. Proti nemu stál Attila Korkmaz. Hoci bol v stretnutí favoritom slovenský bojovník, išlo o vyrovnaný zápas - o víťazovi museli rozhodnúť arbitri. Stal sa ním Paradeiser, bude tak jediným zástupcom z Česka či Slovenska vo štvrťfinále.

"Po výhre nad Buchingerom som dostal ťažký covid, bol som 5 týždňov zavretý doma s chorobou. Na tento zápas som trénoval asi tri týždne, takže dobrý výkon. Taký veľký projekt ako Gamechanger som nemohol vynechať, nemohol som povedať, že som chorý, to sa nerobí. Ideme si pre veľké veci," nechal sa počuť.

Titulový main event proti sebe postavil šampióna strednej váhy Patrika Kincla proti dočasnému držiteľovi titulu z Poľska Piotrovi Wawrzyniakovi. Český fighter sa do klietky postavil po desiatich mesiacoch a vážnom zranení očnice, o ktorom hovoril aj v exkluzívnom rozhovore pre náš portál.

V 1. kole inkasoval Kincl dve nepríjemné rany kolenom do slabín, ale opraty tesného merania síl držal vo svojich rukách. Do druhého však nastúpil mimoriadne rozhodený a nepôsobil vo svojej koži, čo Poliak využil na takedown a spŕšku úderov. Dominoval aj v nasledujúcich minútach, Čech dokonca v úplnom závere pred protivníkom utekal. V tom treťom Kincl skúsil chytiť Wawrzyniaka do kimury, svojej kedysi výstavnej techniky, no uspel až o niekoľko sekúnd neskôr po úspešne aplikovanej submisii arm triangle. Po ťažkej bitke tak svoj opasok obhájil.

"Pre mňa osobne to bola najväčšia výhra v Oktagone, ďakujem za tento zápas. Zápasníci hovoria to klišé, že ich diváci posúvajú vpred, ale pre mňa to dnes klišé nie je. Bez vás by som nevyhral," povedal v klietke po víťaznom boji a hovoril aj o nepríjemnom zranení očnice. Mnoho ľudí sa totiž nazdávalo, že sa vrátil príliš skoro. "Ide o zažité obavy z tréningu. Blbo sa tam človek vykrýva. Bolo to skoro, ale je to droga," dodal.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Oktagon MMA