Škvor myslí na Vémolov titul. Noví bojovníci sú o úroveň vyššie než Česi, hodnotí posily

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Škvor myslí na Vémolov titul. Noví bojovníci sú o úroveň vyššie než Česi, hodnotí posily
Škvora čaká azda najťažší zápas kariéry.
Škvora čaká azda najťažší zápas kariéry.Oktagon MMA
Organizácia Oktagon MMA opäť vyráža za hranice Česka. V sobotu 20. apríla uskutoční turnaj s poradovým číslom 56 v anglickom Birminghame, na ktorom sa predstaví aj Daniel "DeeDee" Škvor (35). Čaká na neho výzva v podobe ambiciózneho Willa Fleuryho (35).

Írsky bojovník nastúpi do svojho prvého zápasu pod hlavičkou Oktagonu a ovplýva sebavedomím. Svetová #72 ničila konkurenciu v Bellatore, PFL, Brave i organizácii BAMMA. Na konte má päť ukončení. Škvor sa na súboj veľmi teší, ostatných fighterov v divízii poloťažkej váhy totiž v minulosti označil za "nudných".

"Je to veľmi skúsený zápasník a výborný zemiar. Takticky sa zrejme bude chcieť dostať ku mne a zväzovať to. Budem tomu musieť zabrániť. Čo sa týka ostatných v tejto váhovej kategórii, vyberajú si súperov a zápasy sú pretaktizované," povedal v exkluzívnom rozhovore pre náš portál.

"Som športovec a to, že je sebavedomý, vo mne nevyvoláva nejaké osobné pocity. Je to zápas ako každý iný, akurát s tým, že bude mimoriadne náročný," poodkryl svoje mentálne nastavenie pred veľkým meraním síl.

Škvor bude bojovať mimo domova.
Škvor bude bojovať mimo domova.Oktagon MMA

Škvor sa momentálne nachádza na 5. mieste rebríčka divízie poloťažkej váhy, ktorej kraľuje Karlos Vémola. Legendárny Terminátor sa pripravuje na Odvetu storočia s Attilom Véghom na pražskom Edene, po ktorej plánuje ukončiť kariéru. Je teda viac ako pravdepodobné, že sa pomyselný trón uvoľní.

"Myslím si, že prípadná výhra v sobotu by ma mohla posunúť k titulu, keďže Fleury je z chalanov v divízii v renkingu celkovo najvyššie. To má ešte väčšiu hodnotu. Nazdávam sa, že po Edene by na titul mohol siahať niekto z nášho súboja proti bojovníkovi z vyšších priečok," netají rodák z Prahy svoje titulové ambície.

Škvora čaká vôbec prvý duel v zahraničí pod hlavičkou Oktagonu v MMA. Na zmenu atmosféry je podľa vlastných slov pripravený. "Čo sa týka mojej postojovej kariéry, zápasil som vo vysokých súťažiach. Som zvyknutý, že ľudia vám nefandia, že to nie je ako doma, takže si nemyslím, že by ma to nejako prekvapilo."

Masívna expanzia Oktagonu do zahraničia priniesla aj značný príliv nových tvárí. Bojovníci z cudziny plnia zápasové karty a na mieste je tak otázka, či tým netrpí domáca scéna, keďže priestor na presadenie sa je zrazu menší. Škvor však novú éru vníma ako výzvu pre ostatných lokálnych fighterov.

"Zvyšuje to kvalitu organizácie. Domáci zápasníci tomu musia čeliť. Ak na to nemáme, je to náš problém. Keď chce organizácia mieriť čo najvyššie, nemôže sa prispôsobovať tomu, aby domáci vyhrávali za každú cenu. Teraz sme videli, že mnoho ľudí, ktorí podpísali zmluvy, sú o úroveň vyššie než Česi," dodal.