55-tisíc divákov pod jednou strechou? Oktagon oznámil turnaj na štadióne bundesligistu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
55-tisíc divákov pod jednou strechou? Oktagon oznámil turnaj na štadióne bundesligistu
Oktagon masívne expanduje.
Oktagon masívne expanduje.Profimedia
Kým fanúšikovia zmiešaného bojového umenia netrpezlivo čakajú na júnovú odvetu súboja Attilu Végha (38) a Karlosa Vémolu (38), tak Oktagon MMA spriada ďalšie veľké plány. V sobotu počas turnaja v Stuttgarte organizácia oznámila udalosť, ktorou sa zapíše do histórie.

Promotéri Pavol Neruda a Ondřej Novotný začínali svoj projekt ako reality show v roku 2016. V nasledujúcom časovom horizonte si získali záujem nielen priaznivcov či bojovníkov, ale aj širšej verejnosti a vybudovali organizáciu fungujúcu na svetovej úrovni. Po úspešnom udomácnení sa na českej i slovenskej pôde expandovali aj za hranice týchto krajín a za sebou už majú podujatia v Nemecku či Anglicku.

Pamätným dňom histórie Oktagonu bol 9. november 2019 a Zápas storočia medzi Véghom a Vémolom. Po nezabudnuteľnom knokaute triumfoval slovenský zápasník, odvtedy celá scéna čaká na odvetu. Nie je to tak dávno, čo promotéri prišli s veľkolepým oznámením dátumu a miesta pre pokračovanie tejto rivality. Dejiskom očakávaného merania síl bude 8. júna 2024 futbalový štadión Slavie Praha.

Organizácia však stále napreduje, čo potvrdila aj sobotným ohlásením ďalej kolosálnej akcie. Turnaj OKTAGON 62 sa totiž bude konať v domovskom stánku Eintrachtu Frankfurt. Tamojší Waldstadion by 12. októbra počas podujatia mohol privítať až 55-tisíc divákov. Oktagon by sa tak stal jedinou organizáciou sveta, ktorá by usporiadala dva galavečery na futbalových štadiónoch v priebehu jedného kalendárneho roka.

"Ak naplníme celý štadión a potvrdíme meno hviezdy na halftime show, s ktorou teraz rokujeme, dočkáme sa európskeho Superbowlu,“ vyjadril sa český spolumajiteľ pre web iSport.cz. Neruda a Novotný so svojím tímom už vymysleli aj motto celej udalosti - "Bigger than ever".

Fanúšikovia sa tak v roku 2024 majú na čo tešiť. Po pražskom Edene budú smerovať svoju pozornosť okrem iného práve do Frankfurtu. Na ikonickej akcii sa dá očakávať aktívna účasť domácich zástupcov, akými sú Christian Eckerlin, Christian Jungwirth či Stephan Pütz.