Fantastický Klein v UFC dominoval, amerického debutanta porazil už v prvom kole

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fantastický Klein v UFC dominoval, amerického debutanta porazil už v prvom kole
Klein nedal súperovi "ani čuchnúť".
Klein nedal súperovi "ani čuchnúť".Profimedia
Slovenský bojovník Lajoš Klein (29) opäť ukázal svoje kvality medzi zápasníckou elitou. Na turnaji UFC Fight Night 238 v Las Vegas porazil Američana AJ Cunninghama (29) po technickom knokaute už v 1. kole.

Slovák na svojho protivníka "vybehol" dobre pripravený a od úvodných sekúnd diktoval tempo zápasu. Hoci sa Cunningham, ktorý absolvoval svoj prvý duel v UFC, snažil kontrovať, v prestrelkách mal navrch Klein a už po troch minútach sa na tvári jeho súpera objavila krv. Vzápätí síce inkasoval tvrdú prednú, no následne Američana zatlačil na pletivo a zasypal ho tvrdými údermi na spodok. Po jednom z nich spadol Cunningham na zem a Lajoš už nemal problém duel ukončiť. Zvíťazil tak v čase 4:35 na TKO a zveľadil svoju bilanciu v UFC na 5-2-1.

Klein podpísal na konci minulého roka novú zmluvu na niekoľko zápasov, hoci to v najlepšej organizácii sveta nemal jednoduché. Mr. Highlight do nej vstúpil v septembri 2020 a predviedol sa fantasticky, keď vo svojom debutovom zápase "vypol" Shanea Younga už v prvom kole. Rodák z Nových Zámkov v tom čase ťahal sériu neporaziteľnosti, ktorá trvala sedem zápasov.

Jeho druhý boj v UFC ale nedopadol ideálne a Michaelovi Trizianovi podľahol na body. Súper, ktorý si urobil meno v reality show The Ultimate Fighter a nikdy v kariére nebol knokautovaný, sa napokon ukázal ako priveľké sústo, hoci zvíťazil len tesne. Klein to mal po prehre s Nateom Landwehrom v 3. kole na submisiu poriadne nahnuté, pretože tri porážky za sebou v UFC väčšinou znamenajú koniec, ukázal však slovenskú zarputilosť a v nasledujúcich dueloch s Devontem Smithom a Masonom Jonesom uspel.

Minulý rok odštartoval marcovým stretnutím proti Jaiovi Herbertovi, ktorý sa skončil remízou, v auguste si však poradil s Ignaciom Bahamondesom a teraz si pripísal na konto ďalší úspech, ktorý zvýši jeho kredit vo svetovom rebríčku.