Ďalšia Procházkova divoká búrka. Český fighter v UFC zničil Rakiča a pýta si titulový duel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšia Procházkova divoká búrka. Český fighter v UFC zničil Rakiča a pýta si titulový duel
Jiří Procházka porazil Aleksandara Rakiča na galavečere UFC 300.
Jiří Procházka porazil Aleksandara Rakiča na galavečere UFC 300.Profimedia
Český fighter Jiří Procházka (31) zaznamenal v UFC ďalšie víťazstvo. V Las Vegas zničil Rakúšana Aleksandara Rakiča (32) doslova desivou sériou úderov a kopov. Rozhodca zápas predčasne ukončil technickým K.O. v čase 3:17 druhého kola. Procházka v prejave vyzval na odvetu s víťazom duelu Alex Pereira vs. Jamahal Hill.

Stretnutie sa pre českého bojovníka nezačalo dobre. V prvom kole mal Rakič jasne navrch a len vďaka svojej odolnosti neutrpel Procházka žiadne väčšie zranenia. Rakúšan často zasahoval hlavu súpera a navyše tvrdými kopmi ničil Procházkovo postavenie nôh.

Na konci kola síce predsa prišla česká odpoveď, ale bol to Rakič, kto musel prvé dejstvo u rozhodcov s prehľadom vyhrať.

V druhom kole však už rakúsky bojovník nebol taký aktívny, začala sa prejavovať Procházkova výnimočná fyzická kondícia. Boj českého "samuraja" bol tradične riskantný a často bez krytia, no v tretej minúte sa hostěradickému fighterovi podarilo dvakrát za sebou trafiť Rakičovu hlavu a následne dokončiť dielo.

Rakič sa nedokázal brániť prívalu úderov, schytal i tvrdý úderom kolenom. Procházka vo finále stiahol Rakúšana na zem, kde ho doslova dobil. Rozhodca nemal inú možnosť, ako zápas ukončiť, Procházka mal jasnú prevahu.

Jiří Procházka ukázal, že napriek prestávke spôsobenej vážnym zranením ramena a následnou operáciou môže opäť smelo nastúpiť do boja o pás šampióna.

"Verím vo svoje sny a verím sám sebe, chcem to všetkým dokázať. Nabudúce by som proti sebe chcel mať šampióna. Je jedno, kto to bude. Nech vyhrá ten lepší," nechal sa počuť po dueli, čím narážal na súboj svojho posledného premožiteľa Alexa Pereiru z Brazílie a Američana Jamahala Hilla.

Jiří Procházka ničí Aleksandara Rakiča.
Jiří Procházka ničí Aleksandara Rakiča.Profimedia

Procházka zvíťazil v UFC po takmer dvoch rokoch. Jeho posledný triumf sa datuje do júna 2022, keď porazil Glovera Teixeiru na submisiu v samom závere 5. kola a získal majstrovský pás. Následne však oň prišiel, pre svoje zranenie ho ponúkol a potom prehral bitku s Alexom Pereirom.

Stret s Rakičom však dal českému bojovníkovi príležitosť opäť sa vrátiť do boja o titul. "Rakič sa mi vysmieval, že nie som samuraj," narážal Procházka na svoju prezývku. "To ma však len motivovalo. Som síce chlapec z Česka, ale každý máme svoje idey a vo mne sú to tie samurajské..."

Procházkova bilancia je teraz 35 zápasov, 30 víťazstiev (z toho 26 K.O.), jedna remíza a štyri prehry.