Najlepšia príprava v kariére. Pre výhru urobím maximum, hlási Procházka pred UFC 300

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najlepšia príprava v kariére. Pre výhru urobím maximum, hlási Procházka pred UFC 300
Procházka sa chystá na duel v Las Vegas.
Procházka sa chystá na duel v Las Vegas. Profimedia
Prvýkrát od novembrovej prehry s Brazílčanom Alexom Pereirom (36) sa do zápasníckej klietky postaví najlepší český MMA bojovník Jiří Procházka (31). V sobotu 13. apríla sa v Las Vegas stretne s Rakúšanom srbského pôvodu Aleksandarom Rakičom (32) na akcii UFC 300. Procházka má za sebou skvelú prípravu a na stretnutí s novinármi vyhlasoval, že si do USA ide po výhru.

Procházka pôjde do zápasu po nezdare v súboji s Pereirou, v ktorom neúspešne usiloval o titul v poloťažkej váhe. Do novembrovej bitky nastupoval po roku a pol liečby ramena. V New Yorku si vtedy pripísal prvú porážku po ôsmich rokoch.

"Mám za sebou najlepšiu prípravu za celú svoju kariéru. Vo všetkých smeroch. Zamerali sme sa na intenzitu, objem aj detaily, to všetko bolo v posledných týždňoch podložené plným zdravím," povedal rodák z Hostěradíc na Znojemsku pred piatkovým odletom do Ameriky.

Rakič už dlhšiu dobu túžil stretnúť sa s Procházkom a dôrazne to dával najavo na sociálnych sieťach. Už dva roky nezápasil, mal pretrhnuté väzy v kolene. Aj preto vstúpi český zápasník do duelu v úlohe favorita.

"Rakič je komplexný bojovník, veľký pracant. Po takej pauze bude chcieť podať čo najlepší výkon, bude naňho väčší tlak. Musím byť zdravo agresívny. Viem, že sa do mňa opiera na sociálnych sieťach, ale to ma udržuje nabudeného. Urobím maximum pre výhru," konštatoval Procházka.

Zápas rozhodne o novej európskej jednotke, Procházka je v celosvetovom rebríčku UFC dvojkou a Rakič päťkou. Avšak nepôjde o titul ako v novembri proti Pereirovi. Českému bojovníkovi to ale nevadí.

"Nie sme ako hokejisti, ktorí hrajú každý týždeň. Na tento boj som sa dlho pripravoval a beriem ho ako vyvrcholenie doterajšieho života. Práve tento prístup robí boj bojom, to je MMA," uviedol Procházka.

Na ďalšie bitky o titul v poloťažkej váhovej kategórii nemyslí. "Teraz to neriešim. Predo mnou je Rakič vo Vegas a čo bude ďalej, sa ešte len uvidí," vysvetlil. Celkovo má český bojovník bilanciu 29 výhier, štyri prehry a jedna remíza.

Procházka - Rakič