Braathen triumfoval v prvom slalome sezóny, Kristoffersen nezvládol 2. kolo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Braathen triumfoval v prvom slalome sezóny, Kristoffersen nezvládol 2. kolo
Radosť víťaza Braathena, ktorý ovládol prvý slalom aktuálnej sezóny.
Radosť víťaza Braathena, ktorý ovládol prvý slalom aktuálnej sezóny. Profimedia
Nórsky lyžiar Lucas Braathen (22) triumfoval v prvom slalome tejto sezóny Svetového pohára. Vo francúzskom stredisku Val d´Isere mal v súčte oboch kôl výrazný náskok 84 stotín sekundy pred Rakúšanom Manuelom Fellerom (30). Tretí skončil Švajčiar Loic Meillard (26) (+0,98).

Braathen si pripísal svoje tretie víťazstvo v seriáli, druhé v slalome. Po prvom kole bol druhý o sedem stotín za krajanom Henrikom Kristoffersenom, v druhom predviedol najrýchlejšiu jazdu a vyšvihol sa na najvyšší stupienok. Obhajca malého glóbusu za slalom Kristoffersen figuroval po prvej jazde na čele, v druhej po sérii chýb klesol na šiestu pozíciu (+1,35).

Do najlepšej desiatky sa so štartovým číslom 67 zmestil Talian Tobias Kastlunger, ktorý sa v druhom kole posunul vpred najvýraznejšie zo všetkých - o 16 pozícií.

Na čele celkového poradia SP je Švajčiar Marco Odermatt s 520 bodmi pred Nórom Aleksandrom Aamodtom Kildem (380). Braathen sa posunul na tretiu pozíciu so ziskom 215 bodov.

"Je to úžasné. Kopec tu vo Val d´Isere mám rád a dnes som spokojný s oboma jazdami," uviedol 22-ročný Braathen v cieľových priestoroch trate Face de Bellevarde. Prvé kolo z elitnej skupiny slalomárov nedokončili domáci spolufavorit a olympijský šampión z Pekingu Clément Noël, Nór Atle Lie McGrath i Rakúšan Johannes Strolz.

Slováci v nedeľu vo Val d´Isere neštartovali. Najbližší slalom SP sa pôjde 22. decembra v talianskom rezorte Madonna di Campiglio.

SP v alpskom lyžovaní - Val d´Isere

1. Lucas Braathen (Nór.) 1:38,14 min, 2. Manuel Feller (Rak.) +0,84, 3. Loic Meillard (Švajč.) +0,98, 4. Kristoffer Jakobsen (Švéd.) +1,06, 5. Alexis Pinturault (Fr.) +1,33, 6. Henrik Kristoffersen (Nór.) +1,35, 7. Daniel Yule (Švajč.) +1,37, 8. Timon Haugan (Nór.) +1,75, 9. Marco Schwarz (Rak.) +1,87, 10. Tobias Kastlunger (Tal.) +1,93