Suverénny Odermatt si podmanil obrovský slalom vo Val d'Isere

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Suverénny Odermatt si podmanil obrovský slalom vo Val d'Isere

Víťazné pódium. V strede suverén Marco Odermatt.
Víťazné pódium. V strede suverén Marco Odermatt. Profimedia
Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt (25) suverénne zvíťazil v sobotnom obrovskom slalome Svetového pohára.

Vo francúzskom Val d´Isere bol najrýchlejší v oboch kolách a pred Rakúšanom Manuelom Fellerom mal v súčte časov náskok 1,4 sekundy. Pódium doplnil Slovinec Žan Kranjec (+2,05), ktorý si v druhom kole polepšil o osem miest. Bratia Adam a Andreas Žampovci nepostúpili do druhého kola.

Odermatt sa prezentoval precíznou jazdou aj v druhom kole a na Fellera zvyšoval náskok na každom z medzičasov. Presvedčivo tak dosiahol šestnáste víťazstvo v kariére. Šieste v obrovskom slalome a upevnil si pozíciu lídra seriálu v celkovom hodnotení i v hodnotení obrovského slalomu. Tesne za pódiom skončili nórski reprezentanti Atle Lie McGrath a Henrik Kristoffersen.

Adam Žampa úvodné kolo nedokončil. Jeho brat Andreas obsadil nepostupovú 42. pozíciu (+4,75). "Škoda, Val d'Isere je jeden z mojich obľúbených obrákov, ale dnes mi to, bohužiaľ, v prvom kole nevyšlo. Po dlhšej dobe som vypadol. Chyby som robil už hore. V strede ma rozhodilo v jednej z brán, snažil som sa nabrať čo najlepšiu rýchlosť a stratil som kontakt so snehom. Lepšie vypadnúť, ako skončiť na 31. mieste,“ uviedol Adam Žampa prostredníctvom tlačovej správy.

Andreas nastúpil pre zlomeninu ruky so špeciálnou dlahou a problémy mu taktiež robil druhý sektor, kde stratil viac ako 2,5 sekundy. Na postupovú priečku mu chýbalo 1,45 s. "Teší ma, že som odštartoval napriek zlomenine v pravom zápästí. Určite som mal dobré momenty, aj keď trať bola dosť rozbitá,“ zhodnotil svoj výkon Andreas Žampa.

Výsledky obrovského slalomu SP vo Val d´Isere:

1. Marco Odermatt (Švaj.) 2:03,62 min,

2. Manuel Feller (Rak.) +1,40 s, 3. Žan Kranjec (Slov.) +2,05 s,

4. Atle Lie McGrath +2,08, 5. Henrik Kristoffersen (obaja Nór.) +2,26,

6. Alexander Schmid (Nem.) +2,31, 7. Stefan Brennsteiner +2,42, 8. Marco Schwarz (obaja Rak.) +2,63, 9. Lucas Braathen (Nór.) +2,67, 10. Loic Meillard (Švaj.) +2,95