Odermatt na čele po 1. kole obrovského slalomu, Žampovci neuspeli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Odermatt na čele po 1. kole obrovského slalomu, Žampovci neuspeli

Odermatt s prehľadom na prvej priečke.
Odermatt s prehľadom na prvej priečke. Profimedia
Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt (25) sa usadil na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Vo francúzskom Val d´Isere vedie Odermatt o 45 stotín sekundy pred Rakúšanom Manuelom Fellerom, na tretej priečke figuruje Nemec Alexander Schmid s výrazným odstupom 1,19 s. Slovenský reprezentant Adam Žampa úvodné kolo nedokončil.

Odermatt vykročil za druhým víťazstvom v obrovskom slalome v prebiehajúcej sezóne. Na zľadovatenú zjazdovku so zlou viditeľnosťou vyšiel ako druhý a aj keď jeho výkon nebol stopercentný, ukázal rýchlosť a z priebežnej prvej pozície ho už nikto nezosadil. Priblížiť sa mu dokázal len Feller, zvyšní pretekári strácali viac ako sekundu.

Nepriaznivé podmienky si vyžiadali vypadnutie viacerých pretekárov vrátane Adama Žampu, ktorý štartoval s číslom 28. Nevyšiel mu úvodný sektor a rozhodujúcu chybu urobil v prostrednej časti trate. Stratil kontrolu, nedokázal spraviť oblúk do ďalšej bránky a preteky sa pre neho skončili.

Na štarte bol s číslom 46 ešte jeho brat Andreas, ktorý pre zlomeninu ruky nastúpil so špeciálnou dlahou. Obmedzenie sa na trati prejavilo, s mankom 4,75 sekundy obsadil záverečné priečky v prvom kole.