Kilde ovládol super-G v Beaver Creeku, opäť za sebou nechal Odermatta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kilde ovládol super-G v Beaver Creeku, opäť za sebou nechal Odermatta

Kilde ovládol super-G v Beaver Creeku, opäť za sebou nechal Odermatta.
Kilde ovládol super-G v Beaver Creeku, opäť za sebou nechal Odermatta.Profimedia
Nórsky lyžiar Aleksander Aamodt Kilde zvíťazil v nedeľnom super-G Svetového pohára v americkom stredisku Beaver Creek. Dosiahol čas 1:10,73 minúty a triumfoval s náskokom 20 stotín pred priebežným lídrom celkového poradia Marcom Odermattom zo Švajčiarska. Pódium doplnil Francúz Alexis Pinturault so stratou 0,30 sekundy.

Na trati skončilo po chybách niekoľko pretekárov vrátane Francúza Matthieua Baileta, ktorý mal na treťom medzičase lepší čas ako Kilde.

Ten dosiahol pätnáste víťazstvo v kariére a ôsme v super-G, pričom v tejto disciplíne triumfoval prvýkrát v prebiehajúcej sezóne. Napodobil tak svoje sobotné víťazstvo v zjazde, v ktorom prekonal Odermatta o šesť stotín sekundy.

Výsledky:

1. Aleksander Aamodt Kilde (Nór.) 1:10,73 min, 2. Marco Odermatt (Švajč.) +0,20 s, 3. Alexis Pinturault (Fr.) +0,30, 4. Gino Caviezel (Švajč.) +0,55, 5. Atle Lie McGrath (Nór.) +0,57, 6. Atle Lie McGrath (Rak.) +0,74, 7. Lucas Braathen (Nór.) +0,79, 8. Romed Baumann (Nem.) +0,80, 9. Vincent Kriechmayr +0,81, 10. Matthias Mayer (obaja Rak.) +1,03