Brazílska samba s jedným z najlepších výkonov na šampionáte

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brazílska samba s jedným z najlepších výkonov na šampionáte

Brazílska samba s jedným z najlepších výkonov na šampionáte
Brazílska samba s jedným z najlepších výkonov na šampionáteProfimedia
Futbalisti Brazílie priniesli ľahkosť, krásu a v neposlednom rade radosť z pláže na štadión 974. Južnú Kóreu zdemolovali už v prvom polčase štyrmi gólmi. Po zmene strán síce inkasovali, ale to bol jediný čierny bod na ich spanilej osemfinálovej jazde.

Titeho zverenci predviedli jeden z najlepších výkonov na šampionáte. V skupine sa len ťažko dostávali do tempa. V záverečnom vystúpení dokonca ťahali za kratší koniec s Kamerunom. V pondelok večer ale nenechali nič na náhodu a súperom vyslali jasný odkaz.

"Samozrejme, že snívame o titule. V Katare sme odohrali štvrtý zápas. Zostávajú tri. Sústredíme sa len na to, aby sme získali titul majstra sveta," zdôrazňoval po stretnutí uzdravený talizman Neymar.

V predchádzajúcich troch vystúpeniach nedokázali Brazílčania streliť v prvom dejstve ani gól. Proti Južnej Kórey všetko dobehli a strelili hneď štyri. "Bál som sa, že nezvládnem svoj návrat po zranení, ale ukázalo sa, že snaha o návrat sa vyplatila," pokračoval futbalista Paríža St. Germain, ktorý nedohral hneď otvárací súboj svojej krajiny na MS v Katare. 

Tridsaťročný futbalista nastúpil s veľkou chuťou, ktorú znásobil pri úspešne premenenej penalte. Výbornou hrou mu návrat uľahčili tiež spoluhráči. "Na šampionáte postupne rastieme a sme čoraz sebavedomejší. Čelili sme tímu, ktorý nám dal dosť priestoru. Dúfame, že náš tanec bude pokračovať až do finále," prezradil Vinícius Junior

Hráči Južnej Kórey mohli pokojne prehrať aj vyšším rozdielom. Päťnásobní majstri zlyhávali v koncovke a mužstvo trénera Benta držal nad vodou svojimi zákrokmi tiež brankár Seung Ju-Kim

"Bol to ťažký zápas a taký sme aj očakávali. Vedeli sme, že nastúpime proti veľmi silnému tímu. Naše plány sa skomplikovali rýchlym inkasovaným prvým gólom," ozrejmil Paulo Bento

Priebeh stretnutia.
Priebeh stretnutia.Opta by Stats Perform

Napriek tomu Kórejčania opúšťajú Katar so vztýčenými hlavami. Svoj boj o miestenku medzi šestnástimi najlepšími nevzdali a v poslednom dueli skupiny sa dočkali odmeny. Brazília vo štvrťfinále vyzve Chorvátsko.