Brazília s uzdraveným Neymarom, Kórejčania nemajú čo stratiť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brazília s uzdraveným Neymarom, Kórejčania nemajú čo stratiť

Brazília s uzdraveným Neymarom, Kórejčania nemajú čo stratiť
Brazília s uzdraveným Neymarom, Kórejčania nemajú čo stratiťProfimedia
Zverencov trénera Titeho (61) čaká v pondelok večer osemfinále s jedným z prekvapení aktuálnych majstrovstiev sveta. O miestenku medzi osmičkou najlepších zabojujú proti Južnej Kórey.

Dvaja hráči dohrali, vracia sa Neymar

Brazílčania nemôžu počítať so zranenou dvojicou Gabriel Jesus a Alex Telles. Obaja hráči si zranili koleno a na turnaji, s veľkou pravdepodobnosťou, skončili. Zdravotné problémy limitujú i druhého ľavého obrancu Alexa Sandra. Ak by hráč Juventusu nemohol nastúpiť, tréner Tite bude musieť na tomto poste improvizovať.

V zápase proti Kamerunu naskočil na ľavý kraj obrany stopér Marquinhos. Naopak, po zranení bude k dispozícii pravý bek Danilo. "Všetko ide dobre. Očakáva sa, že bude k dispozícii," povedal Rodrigo Lasmar, lekár brazílskeho tímu, ktorý pravidelne predstupuje pred médiá, aby poskytol aktuálne informácie o zdravotnom stave hráčov.

Do tréningového procesu sa zapojil útočník Neymar, ktorý si v úvodnom zápase so Srbskom poranil členok. Na sociálnej sieti informoval, že sa cíti dobre, čo dokumentuje aj fakt, že televízne kamery zachytili hráča Paríža St. Germain chodiť bez krívania.

"Dúfam, že sa vráti. Každý videl, ako veľmi nám v posledných dvoch zápasoch chýbal. Myslím si, že jeho návratom sa zlepšíme," povedal v piatok pre AFP brazílsky útočník Richarlison.

O tom, že jedna z najväčších ofenzívnych hviezd na svete je už plne k dispozícii, na tlačovej konferencii netajil ani kormidelník Tite. Novinár smeroval otázku ohľadom Neymarovho návratu Thiagovi Silvovi, ale 61-ročný tréner si zobral mikrofón a povedal, že bude hrať.

Brazília sa chce vyvarovať chybám

V skupinovej fáze nedokázala predviesť úplný ofenzívny potenciál. Ukázalo sa to v zápase proti Kamerunu, v ktorom si síce "kanárici" dokázali vypracovať prevahu, avšak v zakončení zlyhávali a v závere ich potrestal gólovou hlavičkou Vincent Aboubakar.

"Selecao" nečaká nič jednoduché ani proti Kórejskej republike, ktorá sa prezentuje energickým futbalom. "Je to agresívny a silný tím. Nemôžeme si dovoliť urobiť žiadne chyby," uvedomuje si Richarlison. Brazílčania sa tento rok už raz stretli vo vzájomnom zápase proti Kórejčanom. V júni vyhrali v Soule presvedčivo 5:1. Kórea vtedy nemala k dispozícii kľúčového stredného obrancu Kim Min-jaeho, ktorý bol zranený.

Víťazstvo nad Portugalskom v záverečnom skupinovom zápase dodalo tímu sebavedomie. "To, že hráme s Brazíliou, ešte neznamená, že budeme iba šťastní z účasti v osemfinále. Chceme hrať dobre a vyhrať pre našich fanúšikov," povedal Hwang Hee-chan, ktorý proti Portugalsku strelil víťazný gól.

Jeden zápas, jedna šanca

Futbalisti Južnej Kórey podľa svojich slov nemajú čo stratiť. S päťnásobným majstrom sveta sa chcú pobiť o vytúžené štvrťfinále. V prebiehajúcom šampionáte, v ktorom sa udialo niekoľko prekvapení, si o to viac veria. 

"Každý zápas, každá minúta je veľmi cenná a vzácna. Celé mužstvo má skvelú morálku a tímového ducha. Všetci sme sa chceli dostať takto ďaleko a urobili sme pre to všetko. Čaká nás náročný súboj, ale na niečo takéto sme čakali posledných 12 rokov," povedal krídelník Kim Jin-Su.

Svoj najväčší úspech dosiahla Kórea v roku 2002, keď záverečný šampionát spoluorganizovala s Japonskom. Vtedy dosiahla na semifinále. Vyradila Taliansko či Španielsko. 

"Jeden zápas, jedna šanca. Najdôležitejšie je, aby sme ukázali, aký silný tím sme. Chceme vyhrať a budeme bojovať do záverečného hvizdu," uzavrel Kim.

Predpokladané zostavy:

Brazília: Alisson - Danilo, Silva, Militao, Marquinhos - Casemiro, Guimaraes, Paqueta - Raphinha, Richarlison, Vinicius

Južná Kórea: Kim Seung-gyu – Kim Moon-hwan, Kwon Kyung-won, Kim Young-gwon, Kim Jin-su – Jung Woo-young, Hwang In-beom, Lee Kang-in – Lee Jae-sung, Cho Gue-sung, Son Heung-min