Kamerunu nemusí stačiť ani senzácia proti Brazílii, Tite so zmenami v zostave

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kamerunu nemusí stačiť ani senzácia proti Brazílii, Tite so zmenami v zostave

Kamerunu nemusí stačiť ani senzácia proti Brazílii, Tite so zmenami v zostave
Kamerunu nemusí stačiť ani senzácia proti Brazílii, Tite so zmenami v zostaveProfimedia
Futbalistom Kamerunu nemusí na postup do osemfinále na MS v Katare stačiť ani víťazstvo nad Brazíliou. Proti "kanárikom" nastúpia v piatok o 20:00 SEČ v meste Lusail. Ich účasť v ďalšej fáze závisí od paralelne hraného stretnutia G-skupiny medzi Srbskom a Švajčiarskom v meste Dauha.

Kamerun má na konte len bod za remízu so Srbskom a v súbežne hranom stretnutí skupiny G by pre Afričanov bola najlepšia remíza. V piatok bude navyše bez brankára Andrého Onanu, ktorý údajne už odcestoval z dejiska turnaja. Stalo sa tak v dôsledku problémov s disciplínou a rozporov s trénerom Rigobertom Songom ohľadom základnej zostavy na duel so Srbskom.

"Vylúčili sme ho z disciplinárnych dôvodov. Myslím si, že to bolo nutné a možno vďaka tomu odohráme lepší zápas," uviedol Song pre britské médiá ohľadom 26-ročného brankára, ktorý sa s tímom prebojoval do vlaňajšieho semifinále Afrického pohára národov.

"V tíme má vládnuť disciplína a ak po tejto stránke nezapadáte, musíte za to prevziať zodpovednosť. O jeho schopnostiach nepochybujeme, hrá za jeden z najlepších tímov v Európe," dodal Song na adresu brankára Interu Miláno. Kamerun postúpil do vyraďovacej fázy naposledy v roku 1990, keď sa stal prvým africkým tímom s účasťou vo štvrťfinále MS.

V úplne opačnej pozícii je Brazília. Má istý postup a na prvenstvo v skupine, ktoré by bolo jedenáste za sebou, jej stačí remíza. V základnej fáze naposledy prehrala v roku 1998 proti Nórsku (1:2) a v Katare zatiaľ neinkasovala. Svojho piatkového súpera navyše v poslednom vzájomnom stretnutí na domácich MS 2014 zdolala 4:1.

Kormidelník Tite sa síce bude musieť zaobísť bez viacerých zranených opôr – Neymar a Danilo majú problémy s členkom a Alexa Sandra trápi bedro – no už skôr avizoval nasadenie hráčov, ktorí ešte na turnaji nedostali príležitosť.

"Tite nám už po zápase so Švajčiarskom povedal, že chce robiť zmeny a dať šancu všetkým. Tento prístup sa nám páči," uviedol brazílsky stredopoliar Fabinho. Zmeny môžu mať aj význam v spojitosti s krátkym časovým obdobím medzi záverečným zápasom v skupinovej fáze a osemfinálovým stretnutím.

Piatok, 2. decembra, 20:00 (SEČ)

MS, skupina G, 3. kolo:

Kamerun - Brazília

Predpokladané zostavy:

Kamerun: Epassy – Fai, Castelletto, Nkoulou, Tolo – Hongla, Anguissa, Kunde – Aboubakar, Choupo-Moting, Toko Ekambi

Brazília: Alisson – Militao, Marquinhos, Silva, Telles – Casemiro, Guimarães, Paquetá – Antony, Jesus, Vinícius Júnior