Južná Kórea je po postupe v eufórii, Hwang hovorí o darčeku fanúšikom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Južná Kórea je po postupe v eufórii, Hwang hovorí o darčeku fanúšikom

Južná Kórea je po postupe v eufórii, Hwang hovorí o darčeku fanúšikom
Južná Kórea je po postupe v eufórii, Hwang hovorí o darčeku fanúšikomProfimedia
Futbalisti Kórejskej republiky zvíťazili v záverečnom stretnutí H-skupiny na MS v Katare nad Portugalskom 2:1. Zabezpečili si tým postup medzi šestnásť najlepších tímov, keď skončili na druhom mieste pred Uruguajom vďaka vyššiemu počtu strelených gólov (4:2) pri vyrovnanom bodovom konte i skóre.

Kórejská republika – Portugalsko 2:1 (1:1)

Góly: 27. Kim Young-gwon, 90.+1. Hwang Hee-chan - 5. Horta. ŽK: Lee Kang-in, Hwang Hee-chan (obaja Kór. rep.). Rozhodovali: Tello – Brailovsky, Chade (všetci Arg.), 44 097 divákov.

Hrdinom druhého ázijského osemfinalistu bol striedajúci Hwang Hee-chan, ktorý rozhodol v 90.+1. minúte. Portugalci napriek prehre obsadili v skupine prvé miesto so ziskom 6 bodov.

Kórejčania nastúpia na osemfinálový zápas v pondelok 5. decembra v Dauhe proti víťazovi G-skupiny. Portugalcov čaká o deň neskôr druhý tím z "géčka".

"Podľa očakávania to bol ťažký zápas, o to ťažší, že sme dostali skoro gól. Nikdy sme sa však nevzdali a obetovali sa pre tím. Naši fanúšikovia, tu aj doma, nás veľmi podporovali a dodali nám energiu, ktorú sme potrebovali na postup. Na túto chvíľu som dlho čakal a veril, že to dokážeme.

Mapa prihrávok.
Mapa prihrávok.StatsPerform/Profimedia

Ako kapitán som neodvádzal dobrú prácu, ale spoluhráči mi kryli chrbát, som im za to veľmi vďačný a som na nich hrdý. Cieľ sme splnili a v osemfinále urobíme všetko, čo bude v našich silách. Vo futbale nikdy neviete, ako sa veci vyvinú, prezradil hviezdny Son Heung-min.

"Ako Kórejčan som nesmierne hrdý a chcem poďakovať všetkým fanúšikom. Toto je darček pre nich. Viac ako čokoľvek iné chcem iba povedať, že som veľmi hrdý. Prihrávka Sona bola výborná a uľahčila mi zakončenie," dodal strelec víťazného gólu Hwang.

Pre Portugalsko išlo podľa trénera Fernanda Santosa o potrebnú výstrahu. "Stratili sme koncentráciu a Kórea kontrolovala zápas. Naši hráči boli motivovaní, ale otvorili sme obranu. Sme trochu rozrušení, pretože sme chceli vyhrať a zdvihnúť morálku hráčov. Sme však prví v skupine a toto slúži ako varovanie pre náš tím."