Bruggy s päťkou v sieti, Benfica ide v milionárskej súťaži ďalej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bruggy s päťkou v sieti, Benfica ide v milionárskej súťaži ďalej

Hráči Benficy si na trávniku robili zo súpera trhací kalendár.
Hráči Benficy si na trávniku robili zo súpera trhací kalendár.Profimedia
Futbalisti Benficy Lisabon ovládli osemfinálovú odvetu prestížnej Ligy majstrov proti Clubu Bruggy a po jednoznačnom víťazstve 5:1 postupujú do štvrťfinálovej fázy súťaže.

Benfica Lisabon - Club Bruggy KV 5:1 (2:0)

Góly: 38. Rafa Silva, 45.+2 a 57. Ramos, 71. Mário (pen.), 77. Neres - 87. Meijer

Domáci mali pred odvetou pohodlný dvojgólový náskok, rozhodli sa však nezaspať na vavrínoch a svojho súpera jednoznačne prevýšili vo všetkých aspektoch. Hoci rýchly gól Mária z 2. minúty neplatil pre ofsajd, Benfica sa dočkala vedenia po zásahu Rafu Silvu, ktorý sa v pokutovom území uvoľnil vďaka prihrávke od Gonçala Ramosa a pri zakončení sa nepomýlil. Lopta sa zatrepotala v ľavom dolnom rohu.

Ramos do prestávky poistil náskok a v úvodnej pätnásťminútovke druhého dejstva bolo po jeho druhom presnom zásahu už 3:0. Portugalské mužstvo však bolo pri chuti a hostia sa už zrejme videli na ceste domov. Polhodinu pred koncom duelu sa Abakar Sylla skúšal dostať k lopte, ale trafil len nohy súpera. Halil Umut Meler fúkol pre nedovolený zákrok do píšťalky. Penaltu následne premenil João Mário.

Piaty gól rozbehnutého tímu, ktorý musel následne potvrdiť videorozhodca, pridal o šesť minút neskôr David Neres. Čestný úspech Brúgg zaznamenal v úplnom závere stretnutia Meijer.