Budaya opäť čaká zápas v UFC. Neporazený Slovák chce ukoristiť piate víťazstvo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Budaya opäť čaká zápas v UFC. Neporazený Slovák chce ukoristiť piate víťazstvo
Buday zatiaľ v UFC dominuje.
Buday zatiaľ v UFC dominuje.Profimedia
Slovenský bojovník Martin Buday (32) sa v noci zo soboty na nedeľu predstaví na karte turnaja 296 prestížnej organizácie UFC. V Las Vegas bude čeliť prekážke v podobe Shamila Gazieva (33).

Rodák z Nitry zatiaľ medzi smotánkou zaznamenal štyri víťazstvá. Naposledy sme ho v klietke videli v auguste, keď už v 1. kole chytil Josha Parisiana do kimury a zvíťazil na submisiu. Buday sa môže pochváliť kariérnou bilanciou 13 výhier a iba jednej prehry, ktorú navyše utrpel ešte v roku 2017. Na domácej scéne v minulosti pôsobil v dnes už zaniknutej organizácii XFN, následne sa presunul do Oktagonu, kde ukoristil titul v ťažkej váhe. 

Buday získal v UFC aj vylepšený kontrakt. "Prvá ponuka nebola podľa našich predstáv. Chceli sme rokovať a podarilo sa nám vybaviť lepšie podmienky, s ktorými sme spokojní. Musíme zvíťaziť tak ako v štyroch predošlých súbojoch," prezradil pre TV Markíza.

Slovenský bojovník naposledy prehral pred šiestimi rokmi.
Slovenský bojovník naposledy prehral pred šiestimi rokmi.Profimedia

Dagestanec Gaziev má na papieri perfektnú bilanciu 11-0, z čoho až 10 zápasov ukončil pred limitom. V kariére síce zatiaľ neprehral, doteraz však bojoval len v menších organizáciách ako AMC, Ares FC, ProFC či Brave CF. Buday, ktorý je "pätnástkou" rebríčka ťažkej váhy UFC, bude v stretnutí favoritom.

"Očakával som niekoho z rankingu, kto je vyššie postavený. Ešte nemal súpera mojich kvalít, UFC kvalít, takže uvidíme, ako sa s tým popasuje. Hala bude plná a veľmi sa na to teším, určite si to užijem. Vážim si, že môžem zápasiť na takom veľkom turnaji," dodal "Badys".

Hlavným ťahákom galavečera bude zápas o titul vo welterovej váhe medzi šampiónom Leonom Edwardsom a vyzývateľom Colbym Covingtonom.