Cavendish ešte nekončí. Chce bojovať o rekordné 35. víťazstvo na Tour de France

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Cavendish ešte nekončí. Chce bojovať o rekordné 35. víťazstvo na Tour de France
Cavendish podpísal s Astanou zmluvu na ďalší rok.
Cavendish podpísal s Astanou zmluvu na ďalší rok.Profimedia
Britský cyklista Mark Cavendish (38) sa namiesto toho, aby oznámil koniec kariéry, dohodol na novej zmluve s tímom Astana a na budúcoročnej Tour de France chce vybojovať rekordné 35. etapové víťazstvo. Stajňa to oznámila na svojej webovej stránke.

Majster sveta z roku 2011 už počas Giro d'Italia koncom mája oznámil, že po tejto sezóne ukončí svoju cyklistickú kariéru. Po nešťastnom konci Tour však šéf Astany Alexander Vinokurov začiatkom júla naznačil, že Cavendish si svoj odchod možno rozmyslí.

"Ešte nie je koniec," oznámila dnes Astana na sociálnych sieťach a krátkym zostrihaným videom Cavendisha na Tour de France naznačila, že v budúcej sezóne bude jeho hlavným cieľom. "Tešil som sa, že nebudem musieť každý deň vstávať, trénovať a byť tak dlho mimo domova, ale s rodinou. Lenže pád na Tour nebol koncom, v aký som dúfal," uviedol britský jazdec vo svojom vyhlásení.

Keď ho Vinokurov hneď po konci jeho nádejí na Tour nahováral, či by nepridal ešte jeden rok, bol vtedy presvedčený, že to zabalí. "Bol som už s tým zmierený. Ale potom som to prediskutoval s rodinou, s mojimi deťmi a dostal som odpoveď: 'Mal by si pokračovať, no ešte jeden rok'. Verím, že som pripravený na ďalší rok ako profijazdec," dodal.

Cavendish, ktorý sa pred touto sezónou pripojil k Astane, preteká medzi profesionálmi už 17 rokov a doteraz má na konte 162 víťazstiev. Viac triumfov má na konte len Eddy Merckx (275), pričom o druhé miesto sa hviezdny špurtér delí s kolegom z Belgicka Rikom van Looyom.