Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Roglič zvládol generálku na Tour de France, druhýkrát ovládol Critérium du Dauphiné

Roglič ovládol Critérium du Dauphiné druhýkrát v kariére.
Roglič ovládol Critérium du Dauphiné druhýkrát v kariére.AFP
Slovinský cyklista Primož Roglič (34) druhýkrát vyhral Critérium du Dauphiné, hoci v závere poslednej etapy nestačil na svojich súperov a napokon uhájil žltý dres len o osem sekúnd. Po sobote pritom viedol pred Američanom Matteom Jorgensonom (24) o viac ako minútu. Tradičnú generálku na Tour de France ovládol Roglič už predminulý rok.

"Bol som prekvapený. Bolo to tesné, ale udržal som si náskok," hodnotil Roglič. Minuloročný šampión Giro d'Italia a trojnásobný víťaz Vuelty sa na Critérium vrátil do pelotónu po páde na aprílových pretekoch Okolo Baskicka. V piatok a sobotu si došiel pre etapové víťazstvá a vybudoval si sľubný náskok, ktorý musel tvrdo brániť po tom, ako jeho súperi zaútočili v záverečnom stúpaní ôsmej etapy.

Španiel Carlos Rodríguez ako prvý prešiel cieľovou čiarou na Glières a získal tretie tohtoročné víťazstvo práve pred Jorgensonom. Americký cyklista po marcovom víťazstve na Paríž - Nice útočil na ďalší cenný etapový triumf, ale Rogliča z prvého miesta napokon nezosadil.

Ďalší z favoritov, Belgičan Remco Evenepoel, skončil celkovo siedmy so stratou takmer dve a pol minúty. Podobne ako Roglič, aj predminuloročný majster sveta v pretekoch s hromadným štartom pretekal prvýkrát od ťažkého pádu v Baskicku, pri ktorom si zlomil kľúčnu kosť i lopatku a musel podstúpiť operáciu.