Svrček tesne za najlepšou šesťdesiatkou. Tretia etapa Okolo Baskicka pre Vingegaarda

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Svrček tesne za najlepšou šesťdesiatkou. Tretia etapa Okolo Baskicka pre Vingegaarda
Jonas Vingegaard mal v cieľovom stúpaní najviac síl.
Jonas Vingegaard mal v cieľovom stúpaní najviac síl.Profimedia
Dánsky cyklista Jonas Vingegaard (26) triumfoval v stredajšej 3. etape pretekov Okolo Baskicka, ktorá viedla z Errenterie do Villabony.

Jazdec tímu Jumbo-Visma zvíťazil s náskokom dvoch sekúnd pred dvojicou domácich Španielov Mikelom Landom (Bahrain Victorious) a Enricom Masom (Movistar) a posunul sa na čelo celkového poradia. Slovák Martin Svrček z tímu QuickStep obsadil 63. miesto, za víťazom zaostal o 5:48 min.

Jazdcov čakala v stredu 154 km dlhá zvlnená etapa v závere s viacerými krátkymi, ale náročnými stúpaniami. Prvý únik šesťčlennej skupiny nemal úspech, balík potom pohltil aj snaženie ďalšej skupinky s Kolumbijčanom Estebanom Chavesom.

Vo finiši na krátkom brutálnom kopci mal najviac síl Vingegaard, ktorý nastúpil 400 metrov pred cieľom a došiel si po etapový triumf. Na čele celkového poradia vystriedal Holanďana Ideho Schellinga. Druhý Landa stráca na Dána päť sekúnd, tretí je Francúz David Gaudu (+14 s). Svrček je priebežne na 77. mieste.

Okolo Baskicka - 3. etapa (Errenteria - Villabona, 154 km):

1. Jonas Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) 3:51:58 h, 2. Mikel Landa (Šp./Bahrain Victorious), 3. Enric Mas (Šp./Movistar) obaja +2 s

4. Ion Izagirre (Šp./Cofidis), 5. David Gaudu (Fr./Groupama-FDJ) obaja +8, 6. Felix Gall (Rak./AG2R Citroën) +12, ..., 63. Martin SVRČEK (SR/Soudal Quick-Step) +5:48 min.

Celkové poradie po 3. etape:

1. Vingegaard 12:46:43 h, 2. Landa +5 s, 3. Gaudu +16, 4. Izagirre +20, 5. Mas +21, 6. Matteo Sobrero (Tal./Jayco AlUla) +23, ..., 77. SVRČEK +15:57 min.