Hayter vyhral prvú etapu Okolo Baskicka, Svrček mimo prvej stovky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hayter vyhral prvú etapu Okolo Baskicka, Svrček mimo prvej stovky

Hayter má za sebou úvodný triumf.
Hayter má za sebou úvodný triumf.Profimedia
Úvodnú etapu pretekov Okolo Baskicka vyhral britský cyklista Ethan Hayter (24). Jazdec tímu Ineos bol najlepší v špurte pred Švajčiarom Maurom Schmidom (23) (Soudal Quick-Step) a domácim Španielom Jonom Aberasturim (34) zo stajne Trek-Segafredo. Slovenský pretekár Martin Svrček (20) obsadil 130. miesto so stratou 37 sekúnd.

Cyklisti absolvovali v pondelok 165 kilometrov dlhú zvlnenú trasu z Vitorie-Gasteiz do Labastidy. Pelotón dostihol únik tridsať kilometrov pred cieľom, po rýchlostnú prémiu si prišiel pred záverom vlaňajší víťaz Daniel Martinez. Svrček pomohol Schmidovi v závere pretekov, keď išiel sedem kilometrov pred koncom na čelo pelotónu a kryl švajčiarskeho kolegu i Andreu Bagioliho. S najlepšou trojkou prišlo do cieľa ďalších 119 pretekárov.

"Dnes mi naozaj pomohol môj tím. Už v Katalánsku sme mali dobre rozbehnutú prvú etapu, no nepodarilo sa nám to. Je to moje prvé víťazstvo v tejto sezóne, celkovo je to dobré pre moje sebavedomie a dúfam, že budem takto pokračovať," povedal Hayter vo vysielaní televízie Eurosport.

Okolo Baskicka - 1. etapa (Vitoria-Gasteiz - Labastida, 165 km):

1. Ethan Hayter (V. Brit./Ineos Grenadiers) 4:01:24 h

2. Mauro Schmid (Švaj./Soudal Quick-Step)

3. Jon Aberasturi (Šp./Trek-Segafredo)

130. Martin SVRČEK (SR/Soudal Quick-Step) +37 s