Nebolo to odo mňa príliš diplomatické. Pidcock prezradil svojho favorita v boji o TdF

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nebolo to odo mňa príliš diplomatické. Pidcock prezradil svojho favorita v boji o TdF
Pogačar (vpravo) pred svojím najbližším súperom Vingegaardom (vľavo).
Pogačar (vpravo) pred svojím najbližším súperom Vingegaardom (vľavo).AFP
Jazdec tímu Ineos Tom Pidcock (23) v pondelok povedal, že viac verí Tadejovi Pogačarovi (24) v boji o titul na Tour de France.

Jonas Vingegaard z Jumbo-Visma je momentálne na čele celkového poradia, Pogačar z tímu UAE zaostáva na druhom mieste len o 10 sekúnd, pričom Tour vyvrcholí v nedeľu na Champs-Elysees.

"Myslím, že Tadej," reagoval Pidcock na otázku, kto je jeho favoritom na víťazstvo.

"Jumbo vyzerá trochu úzkostlivo, ustráchane, zúfalo. Pracuje príliš tvrdo na to, aby sa niečo stalo. Obávam sa, že to odo mňa nebolo príliš diplomatické... Minulý rok sa im to jednoducho zišlo, tento rok im to takto nejde," povedal olympijský víťaz v horskej cyklistike novinárom v tímovom hoteli na úpätí Mont Blancu.

Pidcock uviedol, že dve vyčerpávajúce horské etapy v záverečnom týždni pretekov sa môžu ukázať ako rozhodujúce. "V stredu nás čaká kráľovská etapa, ktorá bude poriadne brutálna," zaostril na 17. etapu, ktorá v sebe ukrýva 69 kilometrov stúpania vo štvrtom a zároveň poslednom alpskom dni.

"Dokonca vás ešte čaká 20. etapa. Hrozí, že to bude totálna vojna, alebo aj nie - podľa toho, ako sa situácia v danom momente vyvinie. V rámci Tour sa odohráva toľko rôznych pretekov. Ide sa na celkové poradie, súťaží sa o bodkovaný dres, ľudia sa snažia dostať do TOP 10. Každý má svoj vlastný program, nie je to len o Jumbo a SAE," poznamenal. 

O svojej vlastnej úlohe vo zvyšku Tour Pidcock prezradil, že je zmierený s tým, že bude pomáhať svojmu tímovému kolegovi Carlosovi Rodríguezovi, ktorý je celkovo tretí. A to aj napriek tomu, že nemá dostatok skúseností ako tzv. "domestik".

"Tour je skvelá, keď sa všetko darí. Ale keď nie, je to ťažké. Trochu sa trápim, nech už mám tú časovku z krku," zaželal si Yorkshirčan, aby vzápätí dodal:

"Predtým som mal slobodu skúmať svoje vlastné schopnosti, ale teraz som vypadol z boja o celkové poradie... Nie som najskúsenejší v tom, aby som do stúpania ťahal iných ľudí, chodil im po fľaše s vodou a podobne, ale budem sa snažiť," uzavrel Pidcock. Na druhej strane dal Rodríguez jasne najavo, že sa plne sústredí na boj o tretie miesto.

"Naozaj neviem, ani ma až tak nezaujíma, kto je mojím súperom o tretie miesto - či je to Adam Yates, Jai Hindley alebo Simon Yates. Tadej a Jonas sú na inej úrovni, potom je tu ďalší boj o tretie miesto," skonštatoval Španiel, ktorý sa chce v Paríži ocitnúť na stupni víťazov.