Obhajca prvenstva z Tour de France si dáva pozor na Pogačarove psychologické hry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obhajca prvenstva z Tour de France si dáva pozor na Pogačarove psychologické hry

Vingegaard na TdF v roku 2022 zdolal Pogačara.
Vingegaard na TdF v roku 2022 zdolal Pogačara.Reuters
Tadej Pogačar (24) označil Jonasa Vingegaarda (26) za najväčšieho favorita Tour de France, ale obhajca prvenstva sa pred sobotňajším štartom pretekov nenechá vtiahnuť do myšlienkových hier.

Pogačar, víťaz slávnej Tour z rokov 2020 a 2021, mal po zlomenine zápästia pred dvomi mesiacmi problematickú prípravu, pričom Slovinec uviedol, že jedna z kostí sa mu ešte úplne nezahojila, čo z jeho dánskeho súpera robí prirodzeného favorita na tohtoročný titul.

"Nezáleží na tom, kto o kom povie, že je favoritom. V konečnom dôsledku ide o to, kto je v najlepšej forme. Aj ja môžem povedať o ňom, že je veľkým ašpirantom na prvé miesto," povedal Vingegaard na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Dánov tímový kolega z Jumbo-Visma Wout van Aert uviedol: "Jonas je veľmi spokojný. Myslím si, že je to zo strany Pogačara hra mysle."

V minulom roku Vingegaard porazil slovinského protivníka vďaka brutálnemu tímovému útoku v stúpaní na Col du Granon, po ktorom zostal člen UAE Team Emirates ohromený a nakoniec sa musel uspokojiť s druhým miestom v celkovom poradí.

Pogačar, prezývaný "Baby Cannibal", pravdepodobne začne preteky v plnej sile a so všetkými zbraňami. Vingegaard od svojho hlavného súpera nič iné neočakáva. Úvodný týždeň bude náročný, v prvých dňoch pretekárov čakajú náročné etapy v kopcovitom teréne, čo nahráva stratégii Slovinca.

"Očakávam, že bude útočiť na začiatku pretekov, trochu ako minulý rok. Budem na to musieť byť pripravený. Musíme sa snažiť a uvidíme, čo sa nám podarí. Čaká nás veľa superťažkých etáp. Som dobre pripravený", vysvetlil sústredene dánsky cyklista.