Preview 16. etapy TdF: Bude sa žltý dres meniť po časovke?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Preview 16. etapy TdF: Bude sa žltý dres meniť po časovke?
Zoberie si Pogačar pred kráľovskou 17. etapou žltý dres?
Zoberie si Pogačar pred kráľovskou 17. etapou žltý dres?AFP
Jediná časovka ročníka 2023 - 16. etapa obsahuje prejazd cez stúpanie Domancy, na ktoré rád spomína Bernard Hinault (67). Budeme svedkami zväčšenia alebo zmenšenia rozostupov v celkovom poradí?

Passy - Combloux (22,4 km)

Trasa 16. etapy
Trasa 16. etapyTour de France

Tu je trasa pre tých, ktorí si nostalgicky spomínajú na majstrovstvá sveta 1980, ktoré vyhral istý Bernard Hinault! Stúpanie na Domancy, ktoré prechádza cez Sallanches, je vrcholom pretekov: 2,5 km s priemerným sklonom 9,4 %, pričom niektoré úseky majú sklon 16 %.

Len v tejto časovke ho jazdci nebudú musieť zdolať dvadsaťkrát ako "Jazvec" pred 43 rokmi na MS. Jediná kopcovitá pasáž však bude príležitosťou na vytvorenie medzier v TOP 10 a, prečo nie, aj medzi Tadejom Pogačarom a Jonasom Vingegaardom. Slovinec bude štartovať o 16:58 a žltý dres o dve minúty neskôr uzavrie 16. deň na Tour.

Potenciálny favorit: Jonathan Castroviejo

Bolo by príliš jednoduché nominovať Tadeja P. alebo Jonasa V., takže poďme na niečo originálne! Španiel, špecialista na časovku, má za sebou skvelú Tour. Na začiatku tretieho týždňa pretekov je jazdec tímu INEOS-Grenadiers na 16. mieste.

Castroviejo, ktorý spolupracuje s Tomom Pidcockom a Carlosom Rodríguezom, to môže zahrať na osobnú kartu a zároveň pôsobiť ako skaut - najmä pre svojho mladého krajana Rodrígueza, ktorý bojuje o stupeň víťazov.