Preview 19. etapy TdF: Zostali pelotónu sily alebo bude zase prekabátený?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Preview 19. etapy TdF: Zostali pelotónu sily alebo bude zase prekabátený?
Uvidíme ďalšie víťazstvo z úniku?
Uvidíme ďalšie víťazstvo z úniku?AFP
Nechajú sa šprintérske tímy po štvrtkovej pasci opäť oklamať? Zdanlivo jednoduchá 19. etapa je oveľa zložitejšia, než sa zdá, najmä po troch týždňoch pretekov.

Moirans-en-Montagne - Poligny (172,8 km)

Trasa 19. etapy
Trasa 19. etapyTour de France

Pelotón vo štvrtok nedal úniku priestor na väčší náskok, ale bol uväznený v rozpätí, ktoré bolo klamlivé, čo sa mu stalo osudným. Nechá sa "balík" oklamať aj druhýkrát po sebe? To, že sú na trase len dve horské kategórie, neznamená, že to bude ľahká etapa - práve naopak.

Okrem záveru tu prakticky nie je žiadna rovina, a zároveň veľmi málo oblastí na zotavenie. Côte d'Ivory (3. kategória) 25 kilometrov od cieľa by mohla byť skutočným lákadlom a lahôdkou pre nohy klasikárov.

V predvečer stúpania na Ballon d'Alsace a vzhľadom na ťažkosti šprintérskych tímov pri štvrtkovom dostihnutí kvarteta, sa zdá, že síl už nazvyš nezostáva. Budú celky vopred myslieť na Champs-Élysées, aj keď to znamená vzdať sa piatkovej príležitosti? Trať k tomu priam nabáda a odvážlivcom už nezostáva veľa príležitostí, aby sa vyznamenali.

Potenciálny favorit: Lilian Calmejane

Cesty sú dokonale prispôsobené schopnostiam Francúza z Intermarché-Circus-Wanty. Šesť rokov po svojom víťazstve na Station des Rousses sa rodák z Albi stal ochrancom svojho lídra Biniam Girmaya.

Vzhľadom na slabú formu eritrejského šprintéra a po troch týždňoch v závetrí si vyslúžil právo zahrať svoju osobnú kartu. A francúzsky žolík určite neodmietne šancu na druhé víťazstvo na tejto Tour.