Preview 20. etapy TdF: Pred Parížom ešte jedno vzrušenie v kopcoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Preview 20. etapy TdF: Pred Parížom ešte jedno vzrušenie v kopcoch
Champs-Élysées je doslova za rohom!
Champs-Élysées je doslova za rohom!AFP
Na konci krátkej, ale mimoriadne náročnej 20. etapy budú pretekári vidieť vytúžený Paríž. Na domácej pôde čaká Thibauta Pinota (33) rozlúčka a oslava v podaní hodná Francúzov na Deň dobytia Bastily 14. júla.

Belfort - Le Markstein Fellering (133,5 km)

Trasa 20. etapy
Trasa 20. etapyTour de France

Na vrchole Marksteinu sa pelotónu naskytne pohľad na Eiffelovu vežu. Ešte predtým však bude musieť prekonať poslednú veľkú etapu, záverečnú sériu prejazdov, z ktorých sa im zatočí hlava. Všetko sa začne na Ballon d'Alsace (11,5 km s priemerným sklonom 5,2 %), ktorý bol obľúbeným bodom Eddieho Merckxa.

To však bude iba rozcvička. Nasledujú ďalšie dve stúpania 2. kategórie: Col de la Croix des Moinats (5,2 km s priemerným sklonom 7 %) a po ňom zjazd na Col de Grosse Pierre (3,2 km s 8 %). Pokračujeme do Haut-Rhin a "malého" kopca 3. kategórie, Col de la Schlucht (4,3 km pri 5,4 %). A potom sa ide do veľkého finále: Petit Ballon (9,3 km, 8,1 %), kde Lucien van Impe získal v roku 1969 prvenstvo, potom Col du Platzerwazel a nakoniec cieľ na Marksteine.

Hoci je už príliš neskoro na zvrat v Tour, stále je čo robiť, aby si pretekári zabezpečili miesto na stupňoch víťazov alebo dokončili trojtýždňový epos. Čaká nás skvelé predstavenie!

Potenciálny favorit: Miláčik publika Thibaut Pinot

Bude to posledná horská etapa Thibauta Pinota na Tour, a to na domácej pôde, pred nadšenými priaznivcami! Jazdec tímu Groupama-FDJ, ktorý je v tieni Davida Gaudu, v priebehu troch týždňov útočil, ale nedokázal sa presadiť, a rozhodne sa nechce lúčiť bez víťazstva na Grand Tour.

Dvakrát druhý na poslednom Gire, "Tibopino " potrebuje vyhrať, aby sa zapísal do histórie a cyklistika sa mu mohla odvďačiť za to, čo urobil pre verejnosť. A ak nevyhrá, stále bude víťaz srdcí fanúšikov!