Žil ako mních. Hindley si vychutnáva etapový triumf na TdF: Nemôžem tomu uveriť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žil ako mních. Hindley si vychutnáva etapový triumf na TdF: Nemôžem tomu uveriť

Hindley okúsil pódium hneď pri premiére na TdF.
Hindley okúsil pódium hneď pri premiére na TdF.Reuters
Austrálčan Jai Hindley (27), ktorý sa na Tour de France pripravoval s oddanosťou mnícha a skromnými cieľmi, prekvapil sám seba víťazstvom v piatej etape. Žltý dres vyfúkol Vingegaardovi (26) či Pogačarovi (24) a strhol pozornosť na seba .

Cyklista tímu Bora-Hansgrohe prevzal dres od Pogačarovho kolegu z tímu UAE Emirates Adama Yatesa po prvej horskej etape a v celkovej klasifikácii vedie pred druhým Vingegaardom o 47 sekúnd a šiestym Pogačarom o minútu a 40 sekúnd.

"Nemôžem tomu uveriť. Keď som ráno vyliezol z postele, toto som naozaj nečakal. Tour sledujem od svojich šiestich rokov, nikdy som si nemyslel, že sa ocitnem v žltom drese, ale je to tu," povedal debutant na francúzskom podujatí.

Hindley si naplánoval konzervatívnu stratégiu na zvládnutie etapy, ale nakoniec sa pred prvým stúpaním pripojil k veľkému úniku. Táto improvizácia sa ukázala ako účinná, keďže sa odtrhol a napokon oslavoval víťazstvo so svojou rodinou.

Hindley oslavuje víťazstvo v 5. etape
Hindley oslavuje víťazstvo v 5. etapeReuters

Austrálčan povedal, že pred svojou premiérou na Tour bol niekoľko mesiacov zavretý v tréningových kempoch vo výškach a na prieskume trate. "V podstate som posledné dva mesiace žil ako mních, iba s mojím kufrom, bola to celkom zábava," priblížil a pokračoval:

"Svoju rodinu som príliš nevidel, ani nikoho iného. Ak chcete byť konkurencieschopní, musíte to podstúpiť. Je to pre mňa naozaj výnimočné, že sú tu a že ma podporujú na cestách. Týmto ľuďom vďačím za mnoho, sú pre mňa všetkým."

Súperenie medzi dánskym obhajcom prvenstva Vingegaardom a dvojnásobným víťazom Tour Pogačarom zostane v centre pozornosti pred ďalšou testovacou šiestou etapou cez Pyreneje, ale Hindley verí, že celková klasifikácia je stále otvorená.