Chce napodobniť Bradyho a hrať po štyridsiatke. Djokovič: Prečo prestať, keď hráte skvelo?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chce napodobniť Bradyho a hrať po štyridsiatke. Djokovič: Prečo prestať, keď hráte skvelo?

Djokovič sa do dôchodku nechystá.
Djokovič sa do dôchodku nechystá.Reuters
Novak Djokovič (36) sa nechystá ukončiť svoju mimoriadne úspešnú kariéru. Namiesto toho prezradil, že ho inšpiruje príbeh športovej dlhovekosti Toma Bradyho. Srb by si po jeho vzore rád predĺžil tenisové roky aj po štyridsiatke.

Brady ma veľa naučil

Quarterback Brady odohral 23 sezón v NFL, počas ktorých vyhral dokopy sedemkrát Super Bowl. Podarilo sa mu to v tímoch New England Patriots a Tampa Bay Buccaneers. Začiatkom tohto roka vo veku 45 rokov dal kariére definitívne zbohom.

Svetová jednotka Djokovič, ktorý sa pripravuje na začiatok 22. sezóny medzi profesionálmi, má pred sebou exhibíciu v Rijáde s Carlosom Alcarazm. Novinári sa ho tradične pýtali na prípadne blížiaci sa koniec. Srb prezradil, že sa inšpiruje práve Bradym.

"Tom je skvelým príkladom šampióna vo svojom športe a niekoho, kto má za sebou takú skvelú kariéru a dlhú životnosť," zdôraznil 24-násobný grandslamový šampión novinárom v saudskoarabskej metropole.

"Vynaložil veľa hodín a času na starostlivosť o seba, regeneráciu... Na to, aby sa uistil, že je istým spôsobom pokrytý každý aspekt jeho tela a mysle, aby mohol mať dlhotrvajúcu a úspešnú kariéru. Poznám ho osobne a veľa som sa od neho naučil. Na základe jeho príkladu dúfam, že budem mať kariéru, ktorá bude trvať do 40 rokov alebo možno aj dlhšie. Uvidíme," doplnil srbský tenista.

Brady bol v júni v Djokovičovej lóži na Roland Garros, aby sledoval, ako jeho priateľ vyhral parížsky grandslam, jednu z troch grandslamových trofejí, ktoré Srb získal v roku 2023 spolu s Australian Open a US Open.

"Momentálne sa cítim skvele vo svojom tele a hrám naozaj kvalitný tenis. Sezóna 2023 bola jednou z najlepších v mojom živote. Prečo prestať, keď stále hráte skvelo? Budem pokračovať a brať rok jeden po druhom a uvidíme, ako ďaleko sa dostanem," nadviazal Djokovič.

Naša éra sa blíži ku koncu

Alcaraz zdolal Srba v päťsetovej dráme a získal druhý tohtoročný grandslamový titul vo Wimbledone. Novak Djokovič privítal vzostup 20-ročného Španiela, najmä keď Roger Federer ukončil kariéru a Rafa Nadal vstupuje, pravdepodobne, do svojej poslednej sezóny.

"Naša éra sa blíži ku koncu, ale objavuje sa tu Alcaraz, čo je skvelé. Bol som veľmi rád, že som s ním tento rok odohral štyri veľmi dobré zápasy. Každý súboj priťahoval veľkú pozornosť, mali sme veľa skvelých momentov a to je pozitívne pre náš šport," uzavrel Djokovič.

Djokovič absolvuje záverečnú prípravu na pokus o zisk 11. titulu na Australian Open reprezentovaním svojej krajiny na United Cupe v Perthe a Sydney v prvom týždni nového roka.