Cincinnati vyhralo na pôde Buffala, do konferenčného finále ide aj San Francisco

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cincinnati vyhralo na pôde Buffala, do konferenčného finále ide aj San Francisco

Cincinnati vyhralo v Buffale celkom jednoznačne.
Cincinnati vyhralo v Buffale celkom jednoznačne. Profimedia
Cincinnati Bengals porazilo Buffalo Bills na jeho pôde a v konferenčnom finále AFC sa postaví proti Kansasu. NFC ponúkne bitku medzi Philadelphiou Eagles so San Franciscom 49ers.

Buffalo Bills - Cincinnati Bengals 10:27

Na Highmark Stadium vládlo poriadne zimné počasie, pretože už dlhšie pred zápasom a počas celého jeho priebehu dosť husto snežilo, čo dalo stretnutiu nový náboj. Lepšie sa s tým paradoxne vysporiadali hostia, ktorí išli do vedenia z prvého driveu. Ja'Marr Chase ostal voľný pred end zónou a Joe Burrow ho poľahky našiel.

Defenzíva Buffala si vybrala slabší úvod, pretože po ďalšej chybe padol aj druhý touchdown. Tentoraz bol zabudnutým mužom Hayden Hurst a Burrow znova nemusel dlho premýšľať. Kicker McPherson napriek zlému počasiu premenil obe potvrdenia, takže Bengals viedli 14:0.

Bills dokázali znížiť, a to bolo pred polčasom veľmi dôležité. Quarterback Josh Allen sám skóroval, z jedného yardu sa pretlačil do end zóny. Ako defenzíva domácich na začiatku nepodržala, tak sa to zmenilo v závere polčasu.

Chase síce zachytil prihrávku na tretí touchdown, ale v poslednom momente mu loptu vyrazil z rúk linebacker Milano. Cincinnati dokázalo získať aspoň tri body za field gól a úvodnú polovicu vyhralo 17:7.

Buffalo reagovalo v tretej štvrtine takisto field gólom, pokus Bassa z 25 yardov bol presný, lenže hostia svoj náskok znova zvýšili už na 24:10 po tom, ako sa Mixon natlačil tesne za goal line a McPherson tento touchdown potvrdil. Síce sa situácia riešila cez video, ale rozhodcovia našli dôkaz, že lopta bola za čiarou. Razom to bolo v závere tretieho dejstva už o štrnásť bodov.

Navyše, jedenásť a pol minúty pred koncom riadneho hracieho času skóroval field gól McPherson a rozdiel činil sedemnásť bodov, takže Buffalu by nestačili ani dva touchdowny potvrdené zhodne za dva body. Bills sa navyše nedokázali presadiť, pretože obrana Cincinnati hrala skvele. Allen ukončil duelom hodením interception.

Bengals zaslúžene postúpili a v konferenčnom finále AFC si zahrajú v nedeľu proti Kansas City Chiefs. Cincinnati bude bojovať o druhý postup do Super Bowlu po sebe.

San Francisco 49ers - Dallas Cowboys 19:12

San Francisco využilo domáce prostredie a dostalo sa do konferenčného finále NFC, kde bude jeho súperom Philadelphia Eagles. Domáci quaterback Brock Purdy bol posledným výberom uplynulého draftu NFL a z pozície tretieho muža na svojej pozícii v tíme sa dostal až na ihrisko. Vyhral aj siedmy zápas, v ktorom nastúpil.

49ers ťahajú sériu dvanástich výhier po sebe, ktorá začala v základnej časti a dvakrát bola predĺžená v play-off. Bola to však defenzívna bitka. Prvý polčas priniesol iba jeden touchdown a na prestávku sa išlo za stavu 9:6 pre San Francisco.

Dokopy z toho boli len dva šesťbodové skórovania. Na konci tretej štvrtiny sa presadil domáci running back Christian McCaffrey. Kicker Gould premenil až štyri field góly pre dokopy dvanásť bodov, raz potvrdil extra point. Defenzíva San Francisca hrala naozaj skvele a zastavila útok vedený Dakom Prescottom.

Program konferečných finále:

Philadelphia Eagles - San Francisco 49ers

Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals