Čisté konto Hlavaja, Slováci na úvod Kaufland Cupu rozstrieľali Nórov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čisté konto Hlavaja, Slováci na úvod Kaufland Cupu rozstrieľali Nórov

Radosť slovenských hokejistov po presnom zásahu Lantošiho.
Radosť slovenských hokejistov po presnom zásahu Lantošiho.Profimedia
Slovenskí hokejoví reprezentanti triumfovali vo štvrtok v úvodnom zápase na domácom Vianočnom Kaufland Cupe nad Nórskom 6:0. Turnaj v Bratislave slúži tímu trénera Craiga Ramsayho ako príprava pred MS, ktoré sa uskutočnia v Lotyšsku a Fínsku od 12. do 28. mája.

Slováci začali aktívnejšie a v štvrtej minúte nevyužil po prihrávke Daňa prvú šancu kapitán Cehlárik. O chvíľu na to už otvoril skóre duelu Lantoši, keď urobil pred brankárom Holmom kľučku a nórsky brankár už nedokázal zasiahnuť. V 16. minúte mohli Nóri vyrovnať, ale Hlavaj predviedol vo svojom prvom reprezentačnom zápase dôležitý zákrok. Ramsayho tím dostal potom možnosť hrať presilovú hru a Tamáši v nej predviedol samostatný únik, no nezvýšil na 2:0. V závere prvej tretiny ešte vystrelil Gernát počas druhej presilovej hry, ale len do brankára Holma.

Gólový sumár víťazstva Slovenska.
Gólový sumár víťazstva Slovenska.Flashscore

Na začiatku druhého dejstva Slováci dohrávali početnú výhodu 5 na 4, no nedokázali ju využiť a ani v následnej sa nepresadili. V 26. minúte sa Tamáši blysol kľučkou proti súperovmu obrancovi, zakončenie vytlačil nórsky brankár do rohu klziska. V polovici duelu hrali presilovú hru aj Nóri a brankár Hlavaj musel podržať Slovákov viacerými zákrokmi. Severský súper potom hral v štyroch a to už dokázal potrestať Jedlička po prihrávke Takáča. Zvolenský útočník zaznamenal premiérový gól v treťom reprezentačnom zápase. V závere druhej tretiny Slováci po kombinácii Čacho, Cehlárik a Gernát zvýšili na 3:0.

Úvod tretej tretiny priniesol vylúčenie Lantošiho, Nóri však napriek tlaku a viacerým strelám neprekonali Hlavaja. V tretej početnej výhode Jakobsson trafil žŕdku. V 55. minúte Tamáši využil svoju tretiu šancu v stretnutí a zasunul puk za Holma. O 56 sekúnd bolo po koncovke Čacha už 5:0. Víťazstvo Slovákov 6:0 skompletizoval po samostatnom úniku Daňo. 

Program hokejovej reprezentácie.
Program hokejovej reprezentácie.Flashscore